Jaunais finanšu ministra padomnieks Čerņeckis izmeklēšanas darbā nejauksies (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu ministra Jāņa Reira (JV) jaunais padomnieks Kaspars Čerņeckis apgalvo, ka nejauksies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izmeklēšanas iestāžu darbā, tomēr ar VID vadītāju grib pārrunāt “skaļāko” lietu virzību, tā ziņo LTV raidījums “de facto”.

Čerņeckis vairākus gadus bija VID galvenais atbildīgais par noziedzības apkarošanas jomu. 2016.gadā pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) iniciatīvas notika VID vadošo darbinieku rotācija. Čerņeckis faktiski tika pazemināts amatā. Tādēļ viņš nolēma dienestu pamest.

Par VID atbildīgā Finanšu ministrija atkal ir Jāņa Reira (JV) pārziņā. Un viņš nolēmis Čerņecki pieņemt darbā par padomnieku nodokļu, muitas un ēnu ekonomikas apkarošanas jomā.

Čerņeckis Latvijas Radio minēja, ka plāno iepazīties ar “šaha lielmeistares varoņdarbiem, ko viņa tur ir sadarījusi, ar dubļainiem zābakiem izbradājot tās labās lietas.”

Lūgts konkretizēt, ko ar to bija domājis, Čerņeckis “de facto” sacīja, ka tas bijis tāds emocionāls paziņojums. “Es domāju par nākotni. Par pagātni, kā ir bijis, tā ir bijis. Man daudzi vadošie VID darbinieki jau sūta ziņas, grib tikties un runāt, viņiem vajag atbalstu, viņiem vajag pārliecību,” sacīja Čerņeckis.

Viņš arī pauda, ka neplāno iejaukties VID izmeklējošo iestāžu darbā: “Es esmu ministra padomnieks un absolūti nekādā veidā neplānoju ietekmēt personālpolitiku, kādus darbiniekus izvēlēsies. Tas nav mans jautājums.” 

Tomēr viņam interesē VID vadītājas Ievas Jaunzemes secinājumi un redzējums par tā saukto skaļo lietu izmeklēšanas gaitu. Čerņeckis uzskata, ka VID resursi netiek pareizi plānoti, jo tikai nelielu daļu no nodokļu auditu uzrēķiniem izdodas piedzīt. Tādēļ viņš uzskata, ka daudz ātrāk būtu jāspēj izķert aizdomīgie.

Vēl otrdien finanšu ministrs Reirs raidījumam “de facto” sacīja, ka Čerņecki ir plānoties piesaistīt VID stratēģijas rakstīšanai. Savukārt par ēnu ekonomiku ministru konsultēs Ints Dālderis (JV). Taču ceturtdien ministrija paziņoja, ka Čerņeckis būs štata padomnieks arī ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājums.

Čerņeckis ar Dālderi neesot pazīstams, bet domā, ka nākamās nedēļas laikā “mēs tos darbiņus sadalīsim un saplānosim”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu