Pavasaris klāt! Šīs sezonas aktuālākās aizkaru un žalūziju tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Beidzot dienas kļuvušas manāmi garākas un saule virs horizonta gozējas ilgāk par pēcpusdienas stundām. Šis ir lielisks brīdis ielaist pavasara vēsmas – mājokļa atmodināšanai nav nepieciešama milzu transformācija, pietiks vien ar tādu sīkumu kā aizkaru nomaiņa. Lūk, piecas aizkaru tendences, kas būs aktuālas šajā sezonā.

Rotaļīgie ziedu motīvi

Jāteic gan, ka ziedu motīvi ir bijuši nemainīgi aktuāli jau kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem, un ne velti puķainie aizkari arī šā gada pavasarī ir pieprasīti. Ziedu rakstus ir iespējams pieskaņot jebkura dizaina mājoklim un radīt pavasarīgu atmosfēru. Izvēlies aizkarus ar šobrīd populāro koraļļu krāsu vai arī klasiskākām vērtībām – violetiem vai  sarkaniem toņiem. Papildini mājokļa interjeru ar paklāju un dekoratīvajiem spilveniem kontrastējošos toņos, bet no vienas krāsu grupas, piemēram, siltajos toņos. Kontrasts aizkarus iepludinās kopējā istabas dizainā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Sinepju dzeltenais

Sinepju krāsa ir šī pavasara atslēga – tā acumirklī atdzīvinās mājokli, piesaistīs uzmanību un piešķirs tam līksmu atmosfēru. Lai neitralizētu košo krāsu, izvēlies tumši zilas dekorācijas. Ņem vērā, ka dzelteni aizkari iederēsies telpās, kas ieturētas neitrālos toņos, – istabās ar siltu toņu sienām dzelteni aizkari neiederēsies.

Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Retro pieskārieni

Šis ir lielisks laiks, lai izceltu retro stilu. Izvēlies aizkarus ar ģeometriskiem motīviem – tie piešķirs mājoklim raksturu un dinamiku. Kombinē ģeometriskos motīvus ar pieklusinātām mēbelēm un nebaidies tās atvasināt ar košiem toņiem, piemēram, dzeltenajiem, oranžajiem vai zaļajiem, – šāda kombinācija piešķirs telpai 70. gadu atblāzmas.

Foto: JYSK/Publicitātes foto

Košie augu raksti

Apmuļķo prātu un liec tam domāt, ka atrodies kādā eksotiskā ceļojumā, padarot logus par centrālo istabas objektu. Ielaid mājoklī pavasari ar tropisko augu rakstiem, piemēram, hibiska ziediem, palmu lapām, un košajiem toņiem, piemēram, tirkīzzilo, zilo un zaļo krāsu. Turklāt šogad eksotiskie motīvi dekoros ir ārkārtīgi populāri – kombinē tos ar zelta detaļām un balto krāsu, kas acumirklī mājokli padarīs elegantu un izteiksmīgu.

Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Pasteļtoņu valdzinājums

Pasteļtoņi varētu būt teju vai klišeja, taču to asociācijai ar pavasari ir pamatots iemesls. Maigie un samtainie toņi, piemēram, gaiši rozā vai lavandas, mājoklī vieš miera sajūtu. Ja vēlies veikt pieklusinātākas pārmaiņas, izvēlies aizkarus maigi zilā, zaļā vai dzeltenā tonī.

Foto: West Elm/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu