Jaguar Land Rover automobiļi palīdzēs cīņā pret vīrusiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Modernās medicīnas sasniegumi palīdzēs cīnīties ar saaukstēšanos un vīrusiem, automašīnās uzstādot dezinfekcijas sistēmas un izmantojot ultravioleto staru tehnoloģijas.

Ultravioleto staru tehnoloģijas paredzēts aizlienēt no medicīnas nozares, kur tās sekmīgi tiek izmantotas jau vairāk nekā 70 gadus.

Tā ir tehnoloģija, kas plaši tiek lietota ūdens dezinficēšanai, gaisa filtrēšanai un dažādu virsmu sterilizācijai ar elektromagnētisko starojumu, kura viļņa garums ir 200 līdz 280 nanometri.

Jaguar Land Rover uzskata, ka ultravioleto staru tehnoloģijas spēs iznīcināt patogēno mikroorganismu DNS vēl pirms to nonākšanas automobiļa salonā.

Ultravioletais starojums pēc Jaguar Land Rover speciālistu domām palīdzēs cīnīties arī ar tā dēvētajiem supervīrusiem, kas ir noturīgi pret antibiotikām. 

Kā norāda Motor.ru, 2015.gadā amerikāņu autobūves uzņēmums Tesla Motors prezentēja automašīnas klimata sistēmu ar funkciju Bioweapon Defense. Tā ir sistēma, kuras paraugs meklējams kosmiskajā rūpniecībā un spēj attīrīt gaisu no putekļiem un baktērijām pilnībā. Tāpat testos pārbaudīts, ka šī sistēma spēj pasargāt automobili no uzbrukuma ar bioloģiskajiem ieročiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu