Kalnciema ielas grausta īpašnieki nav domei iesnieguši vajadzīgo dokumentāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā, Kalnciema ielā 2B, esošā nama īpašnieki noteiktajā termiņā Rīgas domei nav iesnieguši dokumentāciju par nama konservācijas veikšanu, kā rezultātā pašvaldība sākusi tiem noteikt naudas sodus, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Kā skaidroja Gailīte, 8.martā Kalnciema ielas namam reģistrēta jauna īpašniece - SIA "NC K2B". Brīdī, kad dome izdeva lēmumu par nama sakārtošanu, īpašnieks bija SIA "Novira Capital". Tomēr, kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, abi šie uzņēmumi pieder igauņu uzņēmumam "Novira Capital".

Neraugoties uz to, ka ēkas īpašnieki būtībā ir vieni un tie paši, juridiski pašvaldībai nācās pārlikt domes lēmumā iekļauto termiņu par vairākām nedēļām - līdz 21.martam. Tomēr arī šajā datumā prasītā dokumentācija par saskaņotu ēkas konservācijas projektu saņemta netika, kā rezultātā īpašniekiem piespriests 50 eiro sods. Ar katru nedēļu soda apmēri turpinās pieaugt.

Domes uzticētos pienākumus nepilda arī Raņķa dambī 14 esošā nama īpašnieki. Saskaņā ar domes lēmumu, īpašniekiem tika uzdots viena mēneša laikā izstrādāt un saskaņot nepieciešamo dokumentāciju ēkas konservācijas veikšanai un to sākt. Gala termiņš bija 4.februāris.

Ēkas īpašnieki ir Igaunijā bāzētā "Novira Capital". Kopš februāra sākuma par domes lēmuma nepildīšanu uzņēmumam piespriesti sodi vairāk nekā 5700 eiro apmērā.

Līdz šim visus sodus ēku īpašnieki apstrīdējuši.

Kā ziņots, 2018.gadā, naktī uz 25.novembri, ēkā Kalnciema ielā 2B izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšana turpinājās vairākas dienas. Ēka jau daudzus gadus netiek apsaimniekota un ir atzīta par B kategorijas vidi degradējošu būvi.

Lai novērstu izdegušā nama bīstamību apkārtējai videi, līdz šim īpašnieku pieaicinātie būvnieki, sadarbojoties ar pašvaldības institūcijām, Kalnciema ielas nama daļu demontējuši līdz 1.stāva līmenim, bet fasāde uz Raņķa dambja pusi palikusi neskarta.

Kalnciema ielā esošā jūgendstila ēka ir celta 1914.gadā. Kopā ar ēku Raņķa dambī 14 tā veido ēku kompleksu, kura īpašnieki kopš šī gada janvāra ir igauņu uzņēmums "Novira Capital".

Par ēku tālāko nākotni vairākkārt tika lemts arī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēdēs. Tobrīd īpašnieku pārstāvji solīja, ka visus uzticētos darbus veiks savlaicīgi.

Īpašnieku iecere ir ēkās atjaunot dzīvojamās platības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu