Latvijā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien Latvijā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki, kuros cilvēki necieta, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.11.30 ugunsdzēsēji steidzās uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega garāža. Notikuma vietā tika konstatēts, ka lielā platībā deg saimniecības ēka ar iebūvētu garāžu, pirti un šķūni.

Nedaudz vairāk nekā stundas laikā ugunsdzēsējiem izdevās lokalizēt šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kurā ēkas dega 200 kvadrātmetru platībā un sadega viena automašīna. Četru stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt neilgi pirms plkst.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Kandavas novada Vānes pagastu, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvojamās mājas otrais stāvs deg ar atklātu liesmu.

Naktī plkst.1.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tajā 120 kvadrātmetru platībā bija dedzis ēkas otrais stāvs un jumta konstrukcijas. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Zantes un Zemītes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, skaidas, sadzīves mantas, sodrēji vienas ēkas dūmvadā, elektrības stabs, sausā tualete, vieglā automašīna, siltumnīca, saimniecības ēka, malkas šķūnis un garāža, dzīvojamā māja.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakardien glābēji Tukumā atbrīvoja atvērtā loga ailē iestrēgušu kaķi.

Kopumā VUGD saņēma 93 izsaukumus: 77 - uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus - uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu