Barnjē: Bezvienošanās "Brexit" scenārijs kļūst arvien reālāks (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Komisijas "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē
Eiropas Komisijas "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē Foto: Reuters/ScanPix

Ar katru dienu arvien reālāka kļūst iespēja, ka Apvienotā Karaliste no Eiropas Savienības (ES) jau pavisam drīz izstāsies bez vienošanās par "šķiršanās" nosacījumiem, otrdien paziņojis ES "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē.

"Pēdējo dienu laikā bezvienošanās scenārijs ir kļuvis reālāks, bet mēs joprojām ceram no tā izvairīties," Barnjē sacīja ziņu aģentūrai "Reuters".

Viņš apstiprināja, ka ES gatava pieņemt vēl divas iespējas - ka Apvienotā Karaliste varētu palikt ES muitas savienībā vai ka Apvienotās Karalistes attiecības ar ES nākotnē varētu tikt veidotas pēc Norvēģijas modeļa.

Barnjē sacīja, ka Apvienotajai Karalistei ir trīs izvēles iespējas līdz 12.aprīlim, kas ir jaunais "Brexit" datums.

Apvienotā Karaliste varētu pieņemt jau izstrādāto "Brexit" vienošanos, pamest ES bez vienošanās vai lūgt ES ilgāku pagarinājumu, uzskaita Barnjē. Pēdējais scenārijs paredz piedalīšanos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās maija otrajā pusē.

Britu premjerministres Terēzas Mejas ar Briseli panāktā "Brexit" vienošanās Lielbritānijas parlamentā noraidīta trīs reizes. Turklāt britu parlamentārieši pirmdien nobalsoja pret visām vienošanās alternatīvām

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu