Rēdera paziņojums tiešajā ēterā: informatīvā kara laikā LTV iecelts nekompetents vadītājs (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gundars Rēders
Gundars Rēders Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Gundars Rēders otrdienas pievakarē raidījumā "1:1" nāca klajā ar paziņojumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārskatīt LTV valdes konkursa rezultātus. 

"Es uzskatu par savu pienākumu pateikt sekojošo: NEPLP par sabiedriskās televīzijas valdes priekšsēdētāju ir iecēlusi kandidātu [Eināru Gielu], kurš pēc būtības neatbilst augstām izvirzītām prasībām. Viņam nav nopietnas pieredzes vadošā amatā, nav pieredzes mediju darbā.

Kāpēc tā notiek? Vai tā ir padomes neprofesionalitāte, necieņa pret televīzijas darbiniekiem un skatītājiem, politiska pasūtījuma izpilde vai kārtējā noderīga idiotisma izpausme? Es domāju, ka visos atbilžu variantos ir sava daļa taisnības.

Lūk, šādā "labā" pārvaldībā LTV darbojas tālāk informatīvā kara apstākļos ar pārliecinoši mazākos budžetu Eiropas Savienībā. Es aicinu NEPLP pārskatīt konkursa rezultātus un Saeimu beidzot pieņemt jauno sabiedrisko mediju likumu, kas uzlabo uzraudzību un finansējumu tā, lai sabiedriskie mediji nekļūtu par kājslauķi vai vietu šaubīgiem eksperimentiem," sacīja Rēders.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka par Latvijas Televīzijas valdes locekli NEPLP izlēma iecelt publiski vismazāk zināmo kandidātu – biznesa konsultantu Eināru Gielu, savukārt par valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos izvēlēta bijusī Dziesmu svētku un Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu