Aptauja: vairums amerikāņu būtu mierā ar homoseksuālu prezidenta amata kandidātu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Vairāk nekā divas trešdaļas amerikāņu būtu mierā ar homoseksuālu prezidenta amata kandidātu, liecina telekanāla "NBC News" nesen publiskotā aptauja.

68% aptaujāto norādīja, ka neiebilstu, ja uz prezidenta amatu kandidētu LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) kopienas pārstāvis.

54% aptaujāto norādīja, ka justos komfortabli ar šādu kandidātu, bet 14% atzīmēja, ka būtu entuziastiski noskaņoti.

2006.gadā mazāk nekā 50% amerikāņu norādīja, ka būtu mierā ar homoseksuālu prezidenta kandidātu. Tobrīd 34% aptaujāto atzina, ka justos ļoti neērti, un 19% atzīmēja, ka viņiem būtu iebildumi.

Pirms 13 gadiem tikai 5% aptaujāto bija entuziastiski noskaņoti par homoseksuālu kandidātu, norādīts aptaujā, ko NBC veica sadarbībā ar laikrakstu "Wall Street Journal". Tikai 38% apgalvoja, ka justos komfortabli par šādu kandidātu.

Pagājušajā mēnesī savu kandidatūru nākamajām prezidenta vēlēšanām 2020.gadā pieteica 37 gadus vecais Sautbendas mērs no Indiānas Pīts Batidžičs, kurš ir atklāts homoseksuālis un gandrīz gadu ir precējies ar savu partneri.

Viņš kļuvis par nopietnu Demokrātiskās partijas pretendentu.

Batidžičam trūkst pieredzes valdības darbā, taču viņš to kompensējis ar popularitāti "mileniāļu" vidū. 75% no viņiem pauda gatavību balsot par homoseksuālu kandidātu. Pirms 13 gadiem šajā grupā tā domāja tikai 47% aptaujāto.

Pašreiz pat vecāka gada gājuma cilvēki ir atvērtāki pret iespēju, ka uz prezidenta amatu varētu kandidēt gejs vai lesbiete. 56% aptaujāto norādīja, ka tas viņiem nesagādātu bažas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu