Pūce intervijā portālam TVNET skaidro, kāpēc atstādināts Ušakovs (18)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Juris Pūce (A/P) lēmumu par Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atstādināšanu neuzskata par politisku. Lēmums esot pieņemts tāpēc, ka tieši Ušakovs kā uzņēmuma Rīgas Satiksme kapitāldaļu turētājs ir pieļāvis vairākus likuma pārkāpumus, portāls TVNET uzzināja VARAM.

Pēc ministra vārdiem, likumīgas pārbaudes laikā esot konstatēti daudzi pārkāpumi, ko atstādinātais Rīgas mērs nav spējis atspēkot.

“Lai kā savā EP priekšvēlēšanu kampaņā to censtos uzsvērt atstādinātais Rīgas domes priekšsēdētājs, šis nav politisks strīds. Ne lēmums, ne pārbaude tika veikta politiski, ne arī secinājumi par to ir politiski. Lēmums nav pieņemts tāpēc, ka atstādinātais domes priekšsēdētājs ir no kādas politiskās partijas, ne arī kādu citu preferenču dēļ. Lēmums ir par labu pārvaldību, par labu pārvaldību publiskajā sektorā,” norādīja Pūce.

Pēc ministra vārdiem, pārkāpumi, ko pieļāvis Ušakovs, ir atstājuši desmitiem miljonu eiro zaudējumus pašvaldības budžetā. Runa ir par apmēram 28 miljoniem eiro.

Pūce atzīmēja, ka būtiskākie pārkāpumi ir saistīti ar to, ka līdzekļi, kas bija domāti RS kapitāla palielināšanai, īstenībā tika tērēti, lai nosegtu uzņēmuma parādus.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Ušakovs gatavojas pārsūdzēt šo lēmumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs atspēkojami.

Ušakova pārstāvētās partijas "Saskaņa" ieskatā Pūces lēmums ir politiska rakstura. 

Rīgas mēra pienākumu izpildītājs būs vicemērs Oļegs Burovs (GKR).

Galerija: VARAM informē par Ušakova atstādināšanu

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu