Serebreņņikovs atbrīvots no mājas aresta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maskavas tiesa pirmdien pieņēma lēmumu mainīt teātra un kino režisoram Kirilam Serebreņņikovam piemēroto drošības līdzekli, mājas arestu aizstājot ar parakstu par neizbraukšanu no valsts, vēsta aģentūra “Interfax”.

Tādējādi tiesa mainījusi aprīļa sākumā pieņemto lēmumu, kas paredzēja, ka režisors mājas arestā būs spiests uzturēties vismaz līdz 3.jūlijam.

Kā "Interfax" sacījis režisors, viņš nekavējoties atgriezīšoties darbā.

Režisors atrodas mājas arestā kopš 2017.gada augusta, kad viņam tika izvirzītas apsūdzības 133 miljonu rubļu piesavināšanā. Saskaņā ar apsūdzību Serebreņņikovs piesavinājies naudu, kas no valsts budžeta piešķirta vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Prāva šajā lietā sākās 2018.gada novembrī.

Serebreņņikovs apsūdzības noraida, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo  Serebreņņikovs atklāti kritizējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņa politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu