Atraktīvas Etsy dekoru tendences, kuras vērts ieviest savā mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Etsy/Publicitātes foto

Sīkas detaļas, dekori un aksesuāri ir lietas, kas spēj atdzīvināt interjeru un radīt tajā māksliniecisku atmosfēru. Ņemot vērā faktu, ka šogad interjerā dominē maksimālisms, pašlaik no dekoriem ir nevis jāvairās, bet gan jāeksperimentē. Ieskaties, kādus mājas dekorus izmēģināt!

Batikots tekstils

Šogad 70. gadu vēsmas teju vai virmo interjera dizaina pasaulē, kas nozīmē, ka šogad interjera dizainā atgriežas batikots mājas tekstils. Pēdējo mēnešu laikā rokdarbu un mākslas darbu interneta veikalā Etsy meklējumi pēc batikotām precēm ir pieauguši par teju 270 tūkstošiem. Internetveikala pircēji meklē gan gultasveļu, gan galdautus, gan arī spoguļu rāmjus ar batikota auduma imitāciju. Šogad lūko pēc 70. gadu stila batikotajiem rakstiem gaišos pasteļu toņos. Turklāt – šādus mājas aksesuārus var izgatavot pašrocīgi, pārveidojot baltu gultasveļu par eklektisku mājas dekoru. Kā arī šī ir lieliska ideja, kā paildzināt notraipīta gaišā tekstila dzīvi, – aiz batikotajiem rakstiem traipus neredzēsi.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Elegance un dārgakmeņu toņi

Jāteic, ka dārgakmeņu toņi un samta audums savu uzvaras gājienu sāka jau rudenī līdz ar Ziemassvētku tendencēm. Arī pavasarī samta dekori dārgakmeņu toņos ir saglabājuši nemainīgu pozīciju – tas ir kā minimālisma simbols, kas gan spēs atdzīvināt mājokļa askētisko interjeru, gan arī piešķirs eleganci. Izvēlies krēslus, taburetes vai ķeblīšus, kas noklāti ar košu samta audumu, ideālā gadījumā – metālisku elementu un samta kombinācijā.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Akvareļu papīra kolāžas

Pagājušajā gadā īpaši augstu tika vērtētas terrazzo virsmas un to imitācijas jeb krāsainu akmeņu šķembu ielaidumi cementa virsmās. Nu šo tendenci ir pārspējušas akvareļu papīra atgriezumu kolāžas. Abstrakto motīvu dekori šajā gadā Etsy internetveikalā ir piedzīvojuši grandiozu pieprasījuma pieaugumu. Šogad lūko pēc plakātiem vai vizualizācijām ar plēstiem akvareļu papīriem vai puzles tipa ģeometriskām formām, vai arī dekorus pagatavo – šādas dekorācijas mājā ieviesīs maksimālisma un modernisma vēsmas.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Zvēru karaļvalsts

Lai gan dzīvnieku ādu raksti un motīvi jau vairākus gadus interjera dizainā ir teju tabu tēma, tomēr ne visas dzīvnieku nianses ir nevēlamas. Šogad īpašu uzmanību interjera dizainā vērš uz dzīvnieku zīmējumiem, piemēram, smalkiem tīģeru, papagaiļu, flamingu vai lauvu attēliem. Īpaši aktuālas ir kļuvušas tapetes ar šādu rakstu, kā arī gleznas, aizkari un spilveni.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Tuksneša motīvi

Tuvojoties vasarai, aktualizējušās arī karstā klimata atblāzmas, proti, mākslas un rokdarbu preču internetveikalā Etsy lietotāji ir lūkojuši atslēgvārdus “tirkīzs”, “tuksnesis” un “saulriets” par četriem miljoniem vairāk nekā pērn. Šis pieprasījums teju vai apstiprina, ka šogad ir vērts mājoklī iekļaut dekorus ar tuksneša motīviem, piemēram, kaktusiem, terakotas un tirkīza krāsām vai Āfrikas cilšu tradicionālajiem rakstiem.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Kristālu iedvesmoti nieciņi

Visbeidzot – kristāli. Tie kļuva aktuāli jau pērn un ar katru mēnesi aizvien populārāki. Arī šogad tie nekur nav pazuduši. Mājas dekoriem lūko pēc kristālu formas aksesuāriem, piemēram, izvēlies durvju rokturus, virtuves piederumus, ziepes vai mākslas darbus ar kristālu formām. Kristāli ne tikai piesaistīs uzmanību, bet arī radīs mierīgāku atmosfēru.

Foto: Etsy/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu