"Saskaņa" "norauj" kvorumu; Saeimas komisija nepieņem lēmumu par vēršanos policijā RS lietā (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija otrdien nespēja pieņemt lēmumu par vēršanos Valsts policijā (VP) ar lūgumu sākt resorisko pārbaudi par vairākiem iespējamajiem pārkāpumiem SIA "Rīgas satiksme" (RS), jo partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas deputāti nepiedalījās balsojumā un šādā veidā "norāva" kvorumu.

Kā aģentūrai LETA stāstīja komisijas vadītājs Kaspars Ģirģens (KPV LV), komisijas vadība bija iecerējusi vērsties VP ar rosinājumu sākt resorisko pārbaudi par iespējamu fiktīvu nodarbinātību "Rīgas satiksmē", dažādu konsultantu līgumu pamatotību un to izmaksu samērīgumu, kā arī par pasīvu rīcību, piemērojot sodus transportlīdzekļu piegādātājiem.

"Tomēr "Saskaņa" izpildījās visā savā krāšņumā. Divi frakcijas deputāti nepiedalījās balsojumā, kā rezultātā netika nodrošināts kvorums un lēmums netika pieņemts," sacīja Ģirģens un uzsvēra, ka nākamajā sēdē atkal rosinās balsot par šo ieceri.

Komisijas vadītājs pastāstīja, ka ir pieprasījis Rīgas domei informāciju par visiem konsultantiem, kas tiek nodarbināti pašvaldības kapitālsabiedrībās. No domes saņemta atbilde, ka šādas informācijas apkopošanai nepieciešams vismaz mēnesis. "Tas mums rada bažas, ka var tikt sagrozīti dokumenti un līgumi, tādēļ gribējām, lai VP nekavējoties par to sāk pārbaudi," sacīja deputāts.

Vienlaikus politiķis esot vērsies arī Valsts ieņēmumu dienestā ar lūgumu pārbaudīt "Rīgas satiksmes" sadarbības partnerus.

Ģirģens pauda viedokli, ka svarīgākie ziņojuma secinājumi sabiedrībai tomēr jau esot pieejami. Tāpat viņš sacīja, ka patlaban svarīgākais esot strādāt nevis pie tā, lai ziņojums tiktu publicēts, bet gan pie tā, lai detalizētāk izpētītu tajā atklātos pārkāpumus.

Kā ziņots, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija ir sākusi vērtēt auditorkompānijas "Ernst&Young" auditu RS. Ziņojumā par situāciju "Rīgas satiksmē" konstatēti vairāki trūkumi uzņēmuma darbā, kā rezultātā pēdējo gadu laikā tam nodarīti desmitiem miljonu eiro lieli zaudējumi.

Sākotnēji komisijai "Rīgas satiksme" liedza iespēju ar ziņojumu iepazīties, aizbildinoties, ka auditori tam noteikuši ierobežotas pieejamības statusu. Komisija dokumentu prasīja iesniegt atkārtoti, un ziņojuma nesaņemšanas gadījumā komisijas priekšsēdētājs bija iecerējis rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas, politiķa ieskatā, nodrošinātu piekļuvi audita ziņojumam.

Audits komisijai tika iesniegts aprīļa sākumā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu