Itālijas migrantu "utopijas" mēram izvirzītas apsūdzības par fiktīvu laulību organizēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Migranti uz Itālijas krasta apsardzes kuģa. Ilustratīvs foto
Migranti uz Itālijas krasta apsardzes kuģa. Ilustratīvs foto Foto: AP/LETA

Itālijas dienvidos esošās Riačes mēram Domeniko Lučāno ceturtdien izvirzītas apsūdzības par fiktīvu laulību slēgšanu, lai palīdzētu nelegālajiem imigrantiem pēc to patvēruma lūgumu noraidīšanas palikt Itālijā.

Izmeklēšanas tiesnesis ceturtdien pavēstījis Lučāno, kas kopš augusta atrodas mājas arestā, ka viņam 11.jūnijā jāstājas tiesas priekšā.

60 gadus vecais Lučāno izpelnījies starptautiskas slavas dziesmas par ideju sarūkošo mazpilsētiņas iedzīvotāju skaitu kompensēt ar imigrantiem, tiem atdodot iepriekšējo iemītnieku pamestās mājas un apmācot viņus vietējo amatu prasmēs.

Pirms diviem gadiem Riačes mērs iekļuva ASV žurnāla "Fortune" sastādītajā "Pasaules dižāko līderu" sarakstā, un starp viņa apbrīnotājiem minamas tādas slavenības kā vācu kinorežisors Vims Venders, kas par Lučāno uzņēmis dokumentālo filmu.

Līdz ar fiktīvo laulību organizēšanu no amata atstādinātais mērs tiek apsūdzēts arī par atkritumu savākšanas kontrakta noslēgšanu bez publiskā iepirkuma procedūras ar kādu imigrantu organizētu kooperatīvu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu