Franču miljardieri sacenšas par dāsnāko ziedojumu Parīzes Dievmātes katedrālei (13)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Pirmdien Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās plašs ugunsgrēks. Lai arī ēkas galveno struktūru izdevās saglābt, uguns nopostīja lielāko daļu katedrāles jumta un tās smaili. Franču miljardieri sākuši sacensību par to, kurš atvēlēs visdāsnāko ziedojumu slavenās katedrāles atjaunošanai.

VIDEO: Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē. Otrā diena

Luksusa zīmolu grupas "Kering" vadītājs, miljardieris Fransuā Anrī Pino dažu stundu laikā pēc ugunsgrēka sākšanās nāca klajā ar solījumu katedrāles atjaunošanai ziedot 100 miljonus eiro.

"Kering" grupā ietilpst tādi zīmoli kā "Gucci" un "Yves Saint Laurent", kā arī "Balenciaga", "Alexander McQueen", "Bottega Veneta" un "Boucheron".

Taču drīz vien Pino piedāvājumu pārtrumpoja konkurējošās luksusa zīmola grupas LVMH vadītāja Bernāra Arno ģimene, solot katedrāles atjaunošanai ziedot 200 miljonus eiro, ziņo aģentūra "Reuters".

"Arno ģimene un LVMH grupa vēlas izrādīt solidaritāti nacionālās traģēdijas laikā. Mēs pievienojamies šīs izcilās katedrāles - Francijas, tās mantojuma un franču vienotības simbola - atjaunošanai," teikts paziņojumā.

LVMH grupā ietilpst modes nams "Louis Vuitton", kā arī alkohola zīmoli "Moet & Chandon" un "Hennessy".

Arno ir bagātākais cilvēks Eiropā un ceturtais bagātākais cilvēks pasaulē, liecina biznesa žurnāla "Forbes" dati. Savukārt Pino ir trešais bagātākais francūzis un 30.turīgākais cilvēks pasaulē.

Francijas prezidents Emanuels Makrons solījis sākt starptautisku līdzekļu vākšanas kampaņu Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu