Karaļnams meklē dārznieku – kas sagaida veiksmīgo zaļo pirkstu īpašnieku? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay/Reuters/Scanpix

Darbs britu karaļnamā ir visnotaļ augsti godājama darbavieta, kuru iekāro daudzi. Šobrīd Lielbritānijas karaliskā ģimene aicina darbā dārznieku, solot iespaidīgu atalgojumu un bonusus. Par karaļnama dārznieku drīkst kļūt tikai kandidāts ar augstāko izglītību agrikultūrā un vairāku gadu pieredzi dārzkopībā.

Pavisam nesen Bekingemas pils pārstāvji nāca klajā ar jaunu vakanci – Bekingemas un Svētā Džeimsa pils dārzniekam. Karaliskā ģimene potenciālajam pils dārzniekam grasās maksāt aptuveni 18 100 mārciņu gadā jeb 69 mārciņas dienā, atkarībā no dārznieka pieredzes, turklāt 15% no algas tiks atlikta pensijas fondā. Karaļnams izraudzīsies dārznieku, kam ir augstākā izglītība dārzkopībā vai agrikultūrā, kam ir pieredze parka dārzu iekopšanā un kas spēj darboties ar dažāda veida dārza tehniku.

Karaļnams piedāvā dārzniekam bezmaksas maltītes un iespēju dzīvot pašā Bekingemas pilī.

Darbs pils dārzā norit piecas dienas nedēļā, un dārznieka darba pienākumos ietilpst mauriņa pļaušana un iekopšana, ziedu sēšana un stādīšana, krūmu apgriešana, rožu dārza iekopšana, augu veselības uzraudzīšana un jaunu koku un krūmu stādīšana. Tāpat jaunā dārznieka pienākumos būs sezonālo augu stādīšana un dārza plānošana. Plašo, tūristu iecienīto dārzu jaunajam dārzniekam paredzēts iekopt kopā ar jau esošo dārznieku komandu.

Jaunajam dārzniekam būs iespēja tikties ar pašu karalieni un princi Čārlzu, kam ziedi ir sirdslieta un kas labprāt kaut ko iesaka dārzniekiem.

Samērā nesen, 2014. gadā, britu televīzijas šovā karaļnama dārznieks atklāja, ka karalienei ārkārtīgi patīk ik gadu mainīt pils dārzu izkārtojumu un viņa labprāt izvēlas izdaiļot to ar “angļu kotedžas” ziediem, piemēram, rozēm. Tāpat karaliene ir pieprasījusi, lai siltajos mēnešos dārznieki katru pirmdienas rītu sagādātu svaigi grieztu ziedu pušķi no pašu dārzā izaudzētiem ziediem. Karalienes ziedu pušķī ir jābūt sešām līdz septiņām dažādu sugu puķēm, lai ļautu karalienei noprast, kas aug viņas dārzos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu