Ņujorkā paziņots titula Pasaules gada auto 2019 ieguvējs

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņujorkā notiekošā autošova ietvaros paziņots titula Pasaules Gada auto 2019 ieguvējs. Par to kļuva Jaguar pirmais elektroauto - krosovers I-PACE. Tas pats auto, kas marta sākumā ieguva titulu Eiropas Gada auto 2019. Var piebilst, ka britu zīmolam šis ir jau otrais Pasaules Gada auto tituls. Divus gadus iepriekš to ieguva apvidnieks F-PACE.

Sākotnēji par titulu cīnījās 40 jauni automobiļi. Trīs finālisti, kas beigās vēl pretendēja uz galveno titulu, tika nosaukti marta sākumā Ženēvas automobiļu izstādē, un tie bija Audi e-tron, Jaguar I-PACE un Volvo S60/V60.

Uzvarētāju no šiem trim kandidātiem izvēlējās žūrija, ko šajā konkursā veido 86 autožurnālisti no 24 pasaules valstīm, ziņo Motor.ru.

Bez galvenā titula ieguvēja Ņujorkā tika nosaukti uzvarētāji vēl piecās papildu kategorijās:

Gada premium auto: Audi A7

Gada pilsētas auto: Suzuki Jimny

Gada sporta auto: McLaren 720S

Gada auto dizains: Jaguar I-PACE

Gada zaļais auto: Jaguar I-PACE

Var piebilst, ka 2018.gadā par Pasaules Gada auto kļuva Volvo XC60, pirms tam Jaguar F-PACE, bet vēl gadu iepriekš rodsters Mazda MX-5.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu