ASV Pārstāvju palātas demokrāti pieprasa pilnu Millera ziņojumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV īpašais prokurors Roberts Millers
ASV īpašais prokurors Roberts Millers Foto: AFP/SCANPIX

ASV Pārstāvju palātas Tieslietu komiteja piektdien pieprasījusi pilnu īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada vēlēšanās, uzdodot Tieslietu ministrijai to iesniegt līdz 1.maijam.

Komitejas priekšsēdētājs demokrāts Džerijs Nādlers pavēstīja, ka pieprasīta arī to materiālu iesniegšana, pamatojoties uz kuriem ziņojums sagatavots.

Nādlers norādīja, ka vēlas panākt "saprātīgu" vienošanos ar Tieslietu ministriju par piekļuvi šiem materiāliem, taču uzsvēra, ka viņš nepieļaus situāciju, kurā Kongress tiktu "atstāts neziņā".

Viņš norādīja, ka Millera ziņojuma rediģētā versija, kas tika publiskota ceturtdien, liecina par "nopietniem pārkāpumiem" no prezidenta Donalda Trampa puses.

"Tagad atbildība par iespējamo pārkāpumu smaguma noteikšanu un lemšana par turpmāko rīcību gulstas uz Kongresu," teikts Nādlera paziņojumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu