Šrilankā izsludināts ārkārtas stāvoklis (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šrilankā nogranduši sprādzieni baznīcās un viesnīcās
Šrilankā nogranduši sprādzieni baznīcās un viesnīcās Foto: AP/Sanpix

Pēc uzbrukumiem baznīcām un viesnīcām Šrilankas varasiestādes no pirmdienas pusnakts izsludinājušas ārkārtas stāvokli, teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Īpašie pasākumi tiek ieviesti, lai "ļautu policijai un trim spēkiem [armijai, karaflotei un gaisa spēkiem] garantēt sabiedrības drošību", norādīts paziņojumā.

Upuru skaits Šrilankā svētdien vairākās baznīcās un viesnīcās notikušajos sprādzienos pirmdien pieaudzis līdz 290, kuru vidū ir vairāki desmiti ārzemnieku, bet vēl vairāk nekā 500 cilvēki guvuši ievainojumus.

Neviens atbildību par uzbrukumiem nav uzņēmies, taču policija pirmdien pavēstīja, ka aizturēti 24 aizdomās turamie, kas visi ir Šrilankas pilsoņi.

Valdība paziņoja, ka aiz uzbrukumiem stāv vietējais radikālais islāmistu grupējums "National Thowheeth Jama'ath" (NTJ).

Kā ziņots, eksplozijas svētdien gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Uzbrukumi notikuši Sv. Antonija katoļu baznīcai galvaspilsētā Kolombo, Sv. Sebastiāna katoļu baznīcai valsts rietumu pilsētā Negombo, kurā vairākums iedzīvotāju ir katoļi, kā arī evaņģēlisko kristiešu Ciānas baznīcai Batikaloā valsts austrumos.

Eksplozijas notikušas pieczvaigžņu viesnīcās "Cinnamon Grand", "Kingsbury" un "Shangri-La", kas visas atrodas Kolombo centrā, un kurās mēdz apmesties daudz ārzemnieku.

Sprādzienus baznīcās un viesnīcās sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, secinājuši Aizsardzības ministrijas tiesu medicīnas eksperti. Kā pavēstīja valsts tiesu medicīnas dienesta pārstāvis, uzbrukumos pavisam piedalījušies septiņi spridzinātāji pašnāvnieki.

Pēc Šrilankas Ārlietu ministrijas datiem, starp bojāgājušajiem ir vismaz 37 ārzemnieki - ASV, Bangladešas, Indijas, Japānas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Pakistānas, Portugāles un Turcijas pilsoņi. Savukārt Dānijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka starp bojāgājušajiem ir trīs Dānijas pilsoņi. Slimnīcās atrodas vismaz 19 ievainoti ārvalstnieki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu