Jaunā video iespējams novērtēt gaidāmā Tesla Roadster zibenīgo paātrinājumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tesla Motors klāstā patlaban ir sedani Model S un Model 3, kā arī krosovers Model X. Paralēli šo automobiļu ražošanai norit arī jaunu transportlīdzekļu izstrāde. Viens no tiem ir par Model X mazāks Model Y jeb būtībā Model 3 ar krosovera virsbūvi, kravas vilcējs Tesla Semi un visbeidzot arī Tesla Roadster. 

Šoreiz uzmanību veltīsim tieši šim auto, jo autoražotājs sola, ka tas būs viens no visdinamiskākajiem elektroauto, kā riteņu līdz šim skāruši Zemes virsmu, ar vienu uzlādes reizi varēšot nobraukt 1000 kilometrus un, ņemot talkā SpaceX kosmiskās tehnoloģijas, tas spēšot pat nedaudz levitēt.

Vai atraušanās no zemes patiešām būs rodstera spēkos un cik liela būs gaitas rezerve ar pilnām baterijām, redzēsim, kad gatavs auto izbrauks ielās. Mašīnas paātrinājumu gan jau iespējams novērtēt tagad. Vienā no pēdējiem ierakstiem Tesla Motors Instagram kontā ievietotā video redzams auto, kurš iznirst aiz pagrieziena un vienā acumirklī jau ir pazudis no ceļa pretējā pusē braucošās kameras redzes loka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zero to sixty faster than you can read this caption tesla.com/roadster

A post shared by Tesla (@teslamotors) on

Grūti gan pateikt, cik zibenīgs sekunžu izteiksmē ir paātrinājums, taču parakstā zem video minēts: "Zero to sixty faster than you can read this caption." Latviešu valodā tas nozīmē, ka no "0 līdz 60 ātrāk nekā tu spēj izlasīt šo parakstu". Tāpat Tesla Motors vienā no komentāriem atzīmē, ka video vidū jeb aptuveni 2 sekundes pēc sākuma mašīnas ātrums ir 60 jūdzes jeb 96 kilometri stundā.

>>Autovadītājs nosnaužas uz aizmugurējā sēdekļa, kamēr viņa Tesla traucas pa šoseju

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu