Honkongas demokrātiskajiem aktīvistiem piespriež cietumsodus

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Honkongas tiesa protesta kustības "Occupy Central" ("Okupēt centrālo rajonu") līderiem trešdien piespriedusi cietumsodus.

Tiesas spriedums pieņemts gandrīz piecus gadus pēc tam, kad protesti satricināja Honkongu. Protestētāji 2014.gadā ilgāk nekā divus mēnešus bija okupējuši trīs galvenos pilsētas rajonus, tostarp biznesa un tirdzniecības centrus. Viņi vēlējās panākt, lai Honkongas iedzīvotājiem pašiem būtu ļauts 2017.gada vēlēšanās izvēlēties savus līderus bez Ķīnas centrālās valdības iejaukšanās. Tomēr, laikam ritot, protesta kustība zaudēja savu sparu.

54 gadus vecajam tieslietu profesoram Benijam Taisam un 60 gadus vecajam pensionētajam sociologam Čaņam Kimaņam tiesa piesprieda katram 16 mēnešu ilgu cietumsodu par sazvērestību ar nodomu traucēt sabiedrisko kārtību. Pensionētajam 75 gadus vecajam garīdzniekam Ču Jiuminam tiesa piesprieda nosacītu sodu.

Viņi tika atzīti par vainīgiem sazvērestībā ar nodomu traucēt sabiedrisko kārtību, vadot, plānojot un organizējot protestus. Viņi tiesā noliedza vainu visās viņiem izvirzītajās apsūdzībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu