Jaunumi bērnu literatūras grāmatplauktā (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Šoreiz aplūkojam, kas jauns grāmatu apgāda "Zvaigzne ABC" bērnu grāmatplauktā.

Foto: Zvaigzne ABC

Kaķēns un draugi. Mums patīk mācīties!

Bloknotā ir daudz uzdevumu priekpilnām nodarbībām. Tajā var krāsot, zīmēt līnijas, iziet labirintus, meklēt atšķirības un atbilstības, kā arī veikt interesantus bilžu uzdevumus. Bloknota lapas ir viegli izņemamas, un tajās var dalīties ar draugiem. Līdzīga satura bloknots "Sunītis un draugi").

Foto: Zvaigzne ABC

Pretstati. Spēlējies un iepazīsti!

Burvīgi ilustrētā grāmatiņa ar kustīgām detaļām noderēs mazulim kā pirmais mācību līdzeklis, lai iepazītu pretstatus. Jau sākot ar vāku, bērns pats, pavelkot, pagrozot vai pabīdot bildītes, var izmainīt attēlus, bet, darbojoties kopā ar kādu pieaugušo un klausoties viņa runā, mazulis apgūs jaunus vārdus. Bērniem no 6 mēnešu vecuma.

Foto: Zvaigzne ABC

Piecu minūšu pasakas meitenēm

Piecu minūšu pasakas meitenēm aizved bērnu aizraujošā un brīnumainā pasaulē – gan Salātlapiņas tornī diža meža vidū, gan Īkstītes miniatūrajā pasaulītē, gan Rudās vistiņas lauku sētā.  Grāmatā iekļautas deviņas krāšņi ilustrētas pasakas, atklājot mūžam nenovecojošo klasiku, kas jau paaudzēm priecējusi mazos lasītājus.

Foto: Zvaigzne ABC

Piecu minūšu pasakas puikām

Atverot grāmatu Piecu minūšu pasakas puikām bērns nokļūs gan uz trīs āzīšu – Brašuļu tiltiņa, gan ceptuvē, no kuras aizbēdzis Piparkūku Cilvēciņš, gan trīs sivēntiņu mājiņās, gan nabaga kurpnieka darbnīcā.  Grāmatā iekļautas deviņas krāšņi ilustrētas pasakas, arī Hansa Kristiana Andersena un brāļu Grimmu pasakas, atklājot mūžam nenovecojošo klasiku, kas jau paaudzēm priecējusi mazos lasītājus. Bērnu sejas priekā iemirdzēsies un viņi iemīlēs visiem tik labi pazīstamos tēlus.

Foto: Zvaigzne ABC

Kā Otto pie džempera tika /ULRIKA KESTERE

Otto ilgi, ilgi ir braucis ar velosipēdu, lai apciemotu savus draugus Līsu un Nilu, kuri dzīvo tālu ziemeļos. Tur viņš grib uzgleznot skaisto ziemeļblāzmu. Taču nakts ir auksta, un Otto kažoks nav gana silts. Līsa un Nils prāto, kā draugam palīdzēt. Kāda veiksme - lemuram Otto ir tik izpalīdzīgi draugi!

Ulrika Kestere (1988) ir dzimusi Latvijā, Liepājā. Četru gadu vecumā kopā ar ģimeni viņa pārcēlās uz dzīvi Zviedrijā. Ulrika ir fotogrāfe, bērnu grāmatu ilustratore un grafikas dizainere. 

Foto: Zvaigzne ABC

Mūmamma kāpj kokā/ JUJA VĪSLANDERE, SVENS NŪRDKVISTS

Bērnu tik ļoti iemīļotā Mūmamma ir atgriezusies jaunā grāmatā ar desmit aizraujošiem stāstiem! Ko interesantu šoreiz dara Mūmamma un viņas draudzene Vārna? Mūmamma nolemj iemācīties kāpt kokā, un Vārnai neatliek nekas cits kā viņu atbalstīt. Taču tas nav tik vienkārši, kā no malas izskatās... 

Foto: Zvaigzne ABC

Mūmamma svin Vārnas dzimšanas dienu/ JUJA VĪSLANDERE, SVENS NŪRDKVISTS

Vai zināt, kā Mūmamma iepazinās ar Vārnu? Nē? Tad izlasiet Jujas Vīslanderes komiksu grāmatu ar krāšņām, asprātīgām Svena Nūrdkvista ilustrācijām. Grāmatā iekļauti vēl trīs citi stāsti par neparasto govs un vārnas draudzību: “Govju zoo”, “Atkritumu mašīna” un “Saulriets”.

Foto: Zvaigzne ABC

Jaunais inženieris

Inženieri vēro pasauli un cenšas izzināt, kā viss darbojas. Jaunais inženieris palīdzēs izprast dažādas tehnoloģiskas konstrukcijas, piemēram, reaktīvos dzinējus, kuģus uz gaisa spilvena, aizsprostus un tuneļus, debesskrāpjus. Grāmatā ir daudz aizraujošu faktu, interesantu eksperimentu un projektu, kas palīdzēs atrast atbildes uz dažādiem āķīgiem jautājumiem un saprast mums apkārt notiekošo.

Foto: Zvaigzne ABC

Lietussargs/ELLENA R. LANDARA

Fantāzijas žanra stāsts jauniešiem “Lietussargs” sakņojas japāņu mitoloģijā un folklorā. Junai Ivanami ir tikai trīspadsmit gadu, un viņa labprāt izbauda elpu aizraujošus un bīstamus piedzīvojumus grāmatu lappusēs, nevis īstenībā. Taču kādā svelmainā dienā lietus sezonas vidū, kad lietussargs tiek atstāts mājās, meitene negaidīti iekļūst savā dēkā, kuru pati negribot izraisa. Sākotnēji tā līdzinās murgainam sapnim, no kura meitene cer drīz pamosties. Diemžēl tā nenotiek. Tāpēc Junai ir jādodas dziļi garu pasaulē, ja vien patiesi vēlas izglābt savus vecākus, kurus viņa var zaudēt pavisam. Ceļojums izrādās pārpilns ar briesmām un noslēpumiem, tajā Junai jāsastopas gan ar draudzīgām un izpalīdzīgām būtnēm, gan viltīgiem un ļauniem radījumiem. Meitenei nav citas izvēles, jo viņa taču vēlas atkal būt kopā ar vecākiem savā ģimenē. Laimīgā kārtā Junai līdzi dodas uzticams ceļabiedrs – pašapzinīgais, drosmīgais kaķis, vārdā Krājkasīte. Un tad piedzīvojumi visnotaļ var sākties…

Foto: Zvaigzne ABC

Zebras gaisa kondicionētājs/ GUNTERS PAULI

Mācību pasaka divās valodās 5–8 gadus veciem bērniem, viņu skolotājiem un vecākiem.

BĒRNI kopā ar Zebru un termītiem uzzinās,

• kā termīti karstajā Āfrikā atvēsina savas mītnes,

• kāpēc zebras nepārkarst saulē,

• kā daba ir veiksmīgi atrisinājusi grūtības, ar kurām netiek galā cilvēki,

• kā varam izrādīt izpratni un cieņu pret citu atšķirībām,

un iemācīsies runāt par emocijām un dabu gan latviešu, gan angļu valodā.

Foto: Zvaigzne ABC

Supervaronis Kapteinis Apakšbiksis un ļaundara Tipša Zvaniņbikša atgriešanās, 9

Nežēlīgā cīņa sākas! Kad mēs pēdējo reizi redzējām Džordžu un Heroldu, viņus veda uz cietumu. Tomēr tagad zēniem draud vēl lielākas briesmas, jo ļaundaris Tipsis Zvaniņbiksis grib viņus atbrīvot. Ceļojums laikā mūs aizved uz bezrūpīgajām bērnudārznieku dzīves dienām, kad vislielākās briesmas Džordžam un Heroldam nebija satapšanās ar traku zinātnieku vai citplanētiešiem, bet gan ar sestās klases kausli, aprobežotā skolas direktora brāļadēlu Kiperu Krapu. Kā mēs labi zinām, līdz ceturtajai klasei Džordžs un Herolds vēl nebija uzzīmējuši komiksu par Kapteini Apakšbiksi, tāpēc mazajiem gudriniekiem nāksies pašiem tikt ar visu galā. Vai Džordžs un Herolds ir tik attapīgi, lai spētu uzvarēt Kiperu un viņa drauģeļus?!

Foto: Zvaigzne ABC

Kika Mika un Supertēta diena

Kiku Miku Latvijas bērni jau pazīst un nepacietīgi gaida viņas jaunos piedzīvojumus. Šajā grāmatā piedzīvojumu ir īpaši daudz, jo diena kopā ar tēti (un Kikas Mikas tētis ir īsts Supertētis!) ir viens varens piedzīvojumu karuselis. Pat tik ikdienišķas lietas kā brokastošana vai mazgāšanās kļūst par īstenu dēku.  Ja arī aizraujošo tekstu izlasīsiet visai drīz, Linas Žutautes raibu raibos attēlus varēsiet pētīt vai stundām!

Foto: Zvaigzne ABC

Kaķpēdiņas. Dzejoļi bērniem/MAIJA LAUKMANE

Kurzemnieces Maijas Laukmanes dzejoļu krājums bērniem “Kaķpēdiņas” pauž gaišas un pavasarīgas noskaņas, bet nevairās arī no skumīgām intonācijām, jo dzīve ir plašāka par jūru, kas elpo, šņāc un krāc, un reizēm iziet no krastiem. Dažkārt diena iet atpakaļgaitā – kad skolā nav veicies. Reizēm “jā” vietā atskan tikai “varbūt” un puķes nenovīst, jo nav nemaz uzziedējušas. Tomēr pārsvarā nakts sapņo par gaišu rītu un zemeņu smaržu, slota kā ota istabu zīmē tīru, un brāļi mājupceļā tik priecīgi sarunājas, ka ziemai atkūst sirds.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu