Lexus gatavo savu pirmo elektroauto Eiropai (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lexus flagmanis LS 500h
Lexus flagmanis LS 500h Foto: AP/Scanpix

Toyota koncerna premium automobiļu struktūrvienība Lexus Šanhajas automobiļu izstādē atklājuši, ka ir sākuši sava pirmā elektromobiļa izstrādi, jo tāds esot nepieciešams zīmola izaugsmei gan Ķīnā, gan Eiropā.

Jāteic gan, ka Lexus pagaidām nav skaidrības kādam šim automobilim jābūt. Attiecīgi nav arī zināms, kad pirmais elektriskais Lexus varētu nonākt pārdošanā, ziņo Automotive News Europe.

"Mums pilnīgi noteikti ir nepieciešams elektroauto," Šanhajas autošova ietvaros sacījis Lexus International prezidents Jošihiro Sava. "Tomēr es nevaru pateikt, kad un kā. Mēs atrodamies pārejas periodā, un pētām dažādas iespējas."

>>Pirmais tests: ar jauno Lexus NX 300h Rīgā un Pierīgā

Skaidrs ir viens, ka elektroauto būs, jo Ķīna ar izmešu normām un elektroauto prasībām spiež ražotājus attīstīt savu šāda tipa spēkratu klāstu. Un arī Eiropā ir virkne pilsētu, kurās pastāv ne tikai priekšrocības elektromobiļu īpašniekiem, bet arī faktori, kas spiež pārslēgšanos uz elektromobilitāti. Sava norādījis arī, ka Lexus elektromobiļa ieviešanas termiņi būs cieši saistīti ar šādām prasībām.

Būtiski, ka uz lielas daļas pasaules autobūves kompāniju fona Toyota un Lexus elektromobiļu jomai pieslēgušies krietni vien vēlāk, jo turpina attīstīt savus benzīna hibrīdauto. Pārmaiņas gan ir notikušas, jo jau 2020.gadā Ķīnas tirgū nonāks pilnībā elektrisks mazās klases krosovers Toyota C-HR. Bet līdz 2025.gadam japāņu koncerns iecerējis pasaulei piedāvāt vismaz 10 dažādus elektroauto. 

>>Pirmais tests: Lexus LC500 Rīgas ielās

Ja salīdzina ar Toyota, Lexus savu pirmo hibrīdauto izlaida krietni vien vēlāk - 2005.gadā. Šobrīd zīmols piedāvā 11 dažādus hibrīdmodeļus visā pasaulē un 698 330 pērn pārdotajām mašīnām aptuveni 26% bija tieši šādi auto.

Var piebilst, ka Šanhajas autošovā Lexus prezentēja savu pirmo busiņu LM, kas veidots uz Toyota Alphard bāzes.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu