Krievu virtuves slavenākie hiti: ar ko Putins Vladivostokas samitā cienās Kimu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ceturtdien Vladivostokā notika Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna un Krievijas autokrāta Vladimira Putina oficiālā tikšanās, kas ilga apmēram trīs ar pusi stundas. Pēc samita Putins ielūdza Kimu pusdienās, kurās galdā tika likti dažādi slaveni vietējie ēdieni.

Krievijas valdības aģentūra TASS publicējusi Putina un Kima kopīgo pusdienu ēdienkarti.

Pirmajā kārtā tiks pasniegti krabju salāti, borščs un brieža gaļas pelmeņi. Galdā tiks likti divi otrie ēdieni - mencas fileja diļļu mērcē un liellopa gaļa Habarovskas gaumē, bet saldajam ēdienam pietaupīts saldējums ar karamelizētiem āboliem un šokolādes kūka.

"Mums tikko bija ļoti saturīga viedokļu apmaiņa par abpusējas intereses jautājumiem," pēc divpusējām sarunām pavēstīja Kims.

Foto: Reuters/ScanPix

Putins savukārt paziņoja, ka sarunas bijušas "diezgan detalizētas". "Mēs apspriedām situāciju Korejas pussalā un apmainījāmies viedokļiem par to, kas būtu jādara situācijas uzlabošanai un kā to izdarīt," sacīja Putins.

Kims un Putins tiekas pirmoreiz. Samits notiek Vladivostokā, kas atrodas netālu no Ķīnas un Ziemeļkorejas robežām. Tā arī būs Kima pirmā oficiālā vizīte Krievijā.

Foto: Reuters/ScanPix

Analītiķi norāda, ka Ziemeļkorejai šī tikšanās ir iespēja pēc neveiksmīgajām kodolsarunām ar ASV prezidentu Donaldu Trampu parādīt, ka izolētajai kodolvalstij ir ietekmīgi sabiedrotie, uzskata analītiķi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu