Galvenais Šrilankas teroraktu rīkotājs, visticamāk, gājis bojā sprādzienos

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šrilankas varasiestāžu meklētais islāma ekstrēmists, kuram, domājams, bijusi galvenā loma Lieldienu teroraktos, ticis nogalināts vienā no sprādzieniem galvaspilsētas Kolombo viesnīcās, piektdien paziņoja Šrilankas prezidents Maitripala Sirisena.

"Izlūkdienesti man pavēstīja, ka Zahrans ticis nogalināts "Shangri-La" uzbrukumā," reportieriem pavēstīja Sirisena, atsaucoties uz vietējo islāmistu grupējuma "National Thowheeth Jama'ath" (NTJ) līderi Zahranu Hašimu.

Hašims bija redzams džihādistu grupējuma "Islāma valsts" izplatītajā video, ar kuru grupējums uzņēmās atbildību par uzbrukumiem.

Sirisena nepaskaidroja, kāda bijusi Hašima loma uzbrukumā viesnīcai "Shangri-La", kas bija viena no sešām vietām, kuras pagājušajā svētdienā cieta sprādzienos.

Drošības spēki aktīvi meklēja ap 40 gadus veco Hašimu, kad valdība viņa vadīto NTJ pasludināja par galveno aizdomās turamo par uzbrukumiem.

Hašims "Islāma valsts" video redzams kopā ar vēl septiņiem citiem cilvēkiem, zvēram uzticību grupējuma līderim Abu Bakram al Bagdadi.

Jau ziņots, ka eksplozijas svētdien Šrilankā gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Ceturtdien Šrilankas varasiestādes samazināja Lieldienu teroraktu upuru skaitu no 359 uz 253, skaidrojot, ka daļa no sprādzienos sakropļotajiem ķermeņiem pieskaitīti divreiz.

Šrilankas valdība aizdomās par teroraktiem tur vietējo islāmistu grupējumu, bet atbildību par notikušo uzņēmies arī teroristu grupējums "Islāma valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu