Kandavas un Jelgavas tehnikumos sastop 16, iespējams, narkotikas lietojušus audzēkņus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Valsts policijai veicot reidus Jelgavas un Kandavas tehnikumos, radušās aizdomas par 16 jauniešu atrašanos narkotisko vielu ietekmē, turklāt vienā no iestādēm pie audzēkņiem atrasta marihuāna, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Aizdomās par narkotisko vielu lietošanu astoņi Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma un astoņi Jelgavas tehnikuma audzēkņi nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Reidā Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā tika izmantots dienesta suns. Četru audzēkņu mantās policisti atrada marihuānu, par ko tika sākti trīs kriminālprocesi un viena administratīvā lietvedība.

Tikmēr aprīlī Zemgalē par narkotiku glabāšanu un pārvietošanu aizturēti vairāki vīrieši.

Viena no kratīšanām veikta Ozolnieku novada Cenu pagastā. 1983.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā atrastas un atsavinātas 796 tabletes MDMA un smalcinātājs, kurā atradās marihuāna. Aizturēts gan 1983.gadā dzimušais, gan kāds 1989.gadā dzimis vīrietis, pie kuriem aizturēšanas brīdī atrasts vēl viens polimēra iepakojums ar marihuānu. Abiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Ozolnieku novada aizturēts vēl viens 1983.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti un atsavināti trīs polimēra iepakojuma ar baltas krāsas pulverveida vielu un viens ar zaļgankrāsas augu valsts izcelsmes vielu. Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā aizturēts arī 1965.gadā dzimis vīrietis. Turpinot izmeklēšanu, Ozolniekos veikta kratīšana 1968.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā, atrodot sešus polimēra iepakojumus ar baltu pulverveida vielu, divus elektroniskos svarus, pusotra litra plastmasas pudeli ar zaļganbrūnām augu valsts izcelsmes vielu paliekām, vairākas tabletes, mobilais tālrunis un nauda. Diviem aizturētiem vīriešiem, kuri jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Tāpat Zemgalē aizturēti 1988. un 1975.gadā dzimuši vīrieši, kuri pēc iepriekšējās vienošanās nelikumīgi pārvietoja pāri Latvijas robežai narkotiskās vielas bez nolūka tās realizēt. Aizturēšanas laikā policisti atrada marihuānu, bet, veicot automašīnas "Toyota Avensis" kratīšanu, atrasti vēl divi kilogrami šīs vielas. Vienai no aizturētām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, bet otrai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Visas atsavinātās narkotiskās un psihotropās vielas ir nosūtītas uz ekspertīzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu