Mūrniece nosoda Krievijas lēmumu atvieglot Krievijas pilsonības piešķiršanu Ukrainas pilsoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) nosoda Krievijas lēmumu atvieglot Krievijas pilsonības piešķiršanu Ukrainas pilsoņiem, informēja parlamenta Preses dienestā.

"Latvija ir Ukrainas draugs, un Ukraina allaž var rēķināties ar mūsu atbalstu. Nosodu Krievijas prezidenta dekrētu par atvieglotu Krievijas pilsonības iegūšanas kārtību tiem Ukrainas pilsoņiem, kuri dzīvo Ukrainas austrumu - Doņeckas un Luhanskas - reģionos. Latvija stingri iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti," šodien tikšanās laikā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko viņa iepazīšanās vizītes laikā Saeimā sacīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Latvijas parlamentā valda spēcīgs atbalsts Ukrainai. Deputātu grupā sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu darbojas teju puse no visiem Saeimas deputātiem, kas ir spēcīgs signāls Latvijas solidaritātei, uzsvēra Mūrniece.

Parlamenta spīkere norādīja, ka, sekojot Ukrainas vēlēšanu norisei, Latvija pārliecinājusies par demokrātiju un tiesiskumu Ukrainā. "Apsveicam Ukrainas jaunievēlēto prezidentu. Mēs atbalstām Ukrainas transatlantisko integrāciju un demokrātisko reformu procesu gan politiski, gan praktiski," sacīja Mūrniece.

Latvija turpinās aktīvi strādāt kopā ar Ukrainu starptautiskos cilvēktiesību formātos, pievēršot uzmanību cilvēktiesību un pamatbrīvību pārkāpumiem pretlikumīgi anektētajā Krimā, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. Pagājušajā nedēļā Saeimas Ārlietu komisija pieņēma paziņojumu par Krimas tatāru deportāciju 75.gadadienas pieminēšanu un atbalstu Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politikai, kuru Saeimas sēdē plānots skatīt maijā.

Ukrainai ir svarīgs Latvijas spēcīgais atbalsts, sacīja Miščenko, paužot pateicību arī par Saeimas priekšsēdētājas personīgo ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā. Tāpat vēstnieks atzinīgus vārdus veltīja Latvijas atbalstam karā cietušajiem bērniem no Ukrainas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu