Pēc ilga pārtraukuma "Islāma valsts" līderis atkal redzams džihādistu propagandas video (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
«Islāma valsts» līderis Abū Bakrs al Bagdadi
«Islāma valsts» līderis Abū Bakrs al Bagdadi Foto: AP/Scanpix

Teroristu organizācijas "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi pēc piecu gadu pārtraukuma atkal redzams džihādistu propagandas video, kas izplatīts pirmdien.

Nav zināms, kad video filmēts, tomēr kaujas par Baguzu - pagājušajā mēnesī kritušo "Islāma valsts" pēdējo bastionu Sīrijā - Bagdadi ierakstā min pagātnes formā.

"Kauja par Baguzu ir galā," sēžot uz spilvena sakrustotām kājām, video saka Bagdadi, uzrunājot trīs vīriešus, kuru sejas ierakstā ir neskaidras.

Irākas amatpersonas un eksperti vēl šogad apgalvoja, ka Bagdadi ir dzīvs, ka viņš uzturas Sīrijā un Irākā un pārvietojas šajā reģionā, lieku uzmanību nepievēršot.

Bagdadi, kurš cēlies no Irākas, ir nodēvēts par "visvairāk meklēto cilvēku uz planētas", un ASV piedāvā 25 miljonu dolāru atlīdzību par ziņām, kas varētu novest pie viņa sagūstīšanas vai nāves.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums Sīrijā un Irākā tagad zaudējis visas agrākās teritorijas.

Taču "Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu