Sarežģījumos ar EP velēšanu paziņojumu piegādi tiek norādīts uz namīpašnieku nolaidību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) velēšanu informatīvo paziņojumu piegādātājs, uzņēmums "Reller" problēmas ar paziņojumu piegādāšanu saista ar namīpašnieku nolaidību.

Uzņēmums  informēja, ka pēdējā laikā masu medijos izskanējusi informācija par to, ka "daži Latvijas iedzīvotāji nav saņēmuši Eiropas parlamenta velēšanu paziņojumus."

Pasta komersants "Reller", kas ieguvis tiesības uz līguma izpildi par 2019.gada Eiroparlamenta velēšanu informatīvo paziņojumu piegādi, uzskata, ka līgumā paredzētos uzdevumus ir veicis atbildīgi. Tajā pašā laikā uzņēmums norāda, ka vairākās vietās Latvijā šo paziņojumu piegāde nav bijusi iespējama objektīvu iemeslu dēļ.

Uzņēmums ir saņēmis no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) informāciju par iedzīvotāju sūdzībām saistībā ar nesaņemtiem velēšanu paziņojumiem, un, veicot to detalizētu pārbaudi, secinājis, ka lielākā daļā šo adrešu ir bijušas objektīvas problēmas tos piegādāt.

Uzņēmums aicina namīpašniekus un namu apsaimniekotājus sakārtot namu numerāciju, uzlabot pastkastīšu pieejamību, piemēram, iespēju saņemt kāpņu telpu durvju kodus, apsargājamo teritoriju caurlaižu piešķiršanu, sargsuņu turēšanu pie ķēdes. Šādā veidā tiktu padarīta iespējama pasta personāla piekļuve pastkastītēm, pauda uzņēmumā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP)  apliecināja, ka pārvaldes speciālisti tikās ar uzņēmuma pārstāvjiem, lai risinātu problēmu par nesaņemtajiem sūtījumiem. PMLP šodien detalizētus komentārus nesniegs, bet to darīs nākamnedēļ.

Ar "Reller" līgums par paziņojumu piegādi noslēgts par 311 750 eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums pilnībā pieder Marinai Mjasņikovai. 2018.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 769 910 eiro, peļņa - 104 694 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu