Turcijā atkārtos Stambulas mēra vēlēšanas, kurās Erdogana partija cieta smagu sakāvi (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas Augstākā vēlēšanu padome svētdien nolēma, ka valsts lielākajā pilsētā Stambulā atkārtoti jārīko mēra vēlēšanas. Par atkārtoto vēlēšanu datumu noteikts 23.jūnijs.

Līdz ar to padome apmierinājusi valstī valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) sūdzību par 31.martā notikušo vēlēšanu rezultātiem.

Augstākā vēlēšanu padome norādījusi, ka vēlēšanu gaitā bijuši pārkāpumi, tāpēc vēlēšanas jārīko atkārtoti.

17.aprīlī Augstākā vēlēšanu padome par Stambulas mēra vēlēšanu uzvarētāju atzina Ekremu Imamolu no opozīcijā esošās Republikāņu tautas partijas (CHP), kurš tikai ar nedaudz vairāk kā 13 000 balsīm bija pārspējis AKP kandidātu, bijušo premjerministru Binali Jildirimu. Lēmumu par vēlēšanu uzvarētāju padome pieņēma pēc daļējas balsu pārskaitīšanas.

Imamolu, kurš jau ir stājies mēra amatā, savu atbalstītāju mītiņā svētdienas vakarā Augstākās vēlēšanu padomes lēmumu par vēlēšanu atkārtotu rīkošanu nosauca par nodevīgu.

"Viņi mēģina atņemt mums vēlēšanas, kurās mēs uzvarējām," sacīja Imamolu.

"Varbūt jūs esat apbēdināti bet nekad nezaudējiet cerību!" savus atbalstītājus mudināja Imamolu.

Sakāve Stambulā Turcijas prezidentam un  AKP līderim Redžepam Tajipam Erdoganam bija ļoti sāpīga. Viņš audzis   Stambulas  strādnieku rajonā, sācis tur savu politisko karjeru un 90.gados bija pilsētas mērs.

31.martā notikušajās vēlēšanās opozīcijas pārstāvji ieguvuši mēru amatus arī galvaspilsētā Ankarā un vairākās citās lielajās pilsētās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu