Asiņainie terorakti Šrilankā: visi vainīgie nogalināti vai aizturēti (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Visi džihādisti, kas bija atbildīgi par Lieldienās teroraktiem Šrilankā, ir nogalināti vai aizturēti, otrdien pavēstīja policijas priekšnieks Čandana Vikramaratne.

Policija apzinājusi visus cilvēkus, kas bija iesaistīti 21.aprīļa uzbrukumos trim baznīcām un trim luksuss klases viesnīcām.

"Visi tie, kas organizēja un īstenoja pašnāvnieku sprādzienus, ir miruši vai atrodas apcietinājumā," sacīja amatpersona.

"Divi grupējuma spridzekļu eksperti ir nogalināti. Mēs esam konfiscējuši spridzekļus, kurus viņi bija noglabājuši turpmākiem sprādzieniem."

Līdz ar komandanta stundu atcelšanu, kas tika noteiktas pēc pagājušā mēneša teroraktiem, sabiedrības dzīve pamazām atgriežas normālās sliedēs, norādīja Vikramaratne.

Saistībā ar teroraktu izmeklēšanu apcietinājumā atrodas 73 cilvēki, arī deviņas sievietes, pirmdien sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi Ruvans Gunasekera.

Spriedze reliģisko kopienu starpā valsts rietumu pilsētā Negombo, kas teroraktos cieta vissmagāk, mazinājusies, apliecināja policija.

Sprādzienā Negombo Sv. Sebastiana baznīcā 21.aprīlī tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki.

Sadursmēs sestdienas vakarā Negombo cietuši vairāki desmiti musulmaņu uzņēmumu, māju un automašīnu.

Kā ziņots, 21.aprīlī islāmistu sarīkotajos sprādzienos baznīcās un luksusa viesnīcās Šrilankā nogalināti vismaz 257 cilvēki

Varasiestādes paziņojušas, ka sprādzienus sarīkojuši deviņi spridzinātāji pašnāvnieki.

Šrilankas valdība aizdomās par teroraktiem tur vietējo islāmistu grupējumu "National Thowheeth Jama'ath" (NTJ), taču arī "Islāma valsts" uzņēmusies atbildību par Lieldienu teroraktiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu