"KPV LV" saraksta līderis EP grib panākt godīgu un caurredzamu struktūrfondu izlietojumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens
Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens Foto: Edihjs Pālens/LETA

Partijas "KPV LV" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līdera, Saeimas deputāta Kaspara Ģirģena prioritāte Eiroparlamentā būšot godīgs un caurredzams Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu izlietojums.

Intervijā Ģirģens skaidro, ka, startējot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, "KPV LV" kā vienu no saviem mērķiem deklarējusi vienlīdzīgi pozitīvus dzīves apstākļus visiem ES iedzīvotājiem. Savukārt Ģirģens uzskata, ka šī mērķa sasniegšanai Latvija nevar prasīt vairāk naudas no ES fondiem, iekams nespēj līdz pēdējam centam izsekot līdzi piešķirtā finansējuma izlietojumam. "KPV LV" saraksta līderis atzīst, ka tieši interese par godīgu un caurredzamu ES struktūrfondu izlietojumu ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc viņš kandidē EP vēlēšanās.

"KPV LV" uzskata, ka Latvijai arī ir jāuzņemas lielāka iniciatīva ES tiesību un attīstības kontekstā. "Mūsu politiskās partijas mērķis ir panākt vienlīdzīgi pozitīvus dzīves apstākļus visiem ES iedzīvotājiem," uzsver Ģirģens.

"KPVLV" sola veicināt Latvijas aktīvu dalību Eiropā uz tādiem principiem un vērtībām kā atbildība, tiesiskums, brīvība, drošība, cilvēktiesības un solidaritāte starp cilvēkiem. Partija iestājas par demokrātisku, caurskatāmu un efektīvu ES pārvaldību, stiprinot tās nozīmi svarīgos kopīgajos jautājumos, bet mazāk svarīgos jautājumus atstājot katras ES dalībvalsts atbildībā.

"Nelegālā migrācija, ieroču, narkotisko vielu un cilvēku tirdzniecība, kontrabanda un kiberuzbrukumi ir tikai daļa no ES drošības jautājumiem. ES uzdevums ir aizsargāt Eiropas iedzīvotājus un to vērtības. "KPV LV" mērķis ir stiprināt ES ārējo robežu un Latvijas austrumu robežas drošību, lai mazinātu nelegālās migrācijas un kontrabandas riskus," intervijā aģentūrai LETA klāsta Ģirģens.

Iekļūstot EP, "KPV LV" sola atbalstīt ES attīstības, sadarbības un politiskā dialoga turpināšanu ar citām pasaules valstīm un reģioniem, paplašinot un padziļinot ES un partnerības valstu savstarpējās politiskās un tirdzniecības attiecības, veicinot demokrātiju un labu pārvaldību.

"KPV LV" sola arī aizstāvēt vienlīdzību un līdztiesību, aizliedzot jebkādu diskrimināciju, lai ikvienam ES iedzīvotājam būtu tiesības uz vienādu attieksmi, atalgojumu un iespējām nodarbinātībā, sociālajā aizsardzībā un izglītībā neatkarīgi no nosacījumiem. "KPV LV" arī atbalstīšot labklājību un iekļaujošas sabiedrības veidošanu ES iedzīvotājiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu