No Saūda Arābijas aizbēgušas māsas saņēmušas Gruzijas pases (3)

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Māsas Vafa un Maha al-Subaje aizbēga no Saūda Arābijas, kur atgriešanās gadījumā baidījās par savām dzīvībām, un patvērās Gruzijā. Otrdien abas māsas tviterī paziņoja, ka saņēmušas Gruzijas pases un plāno pārcelties uz dzīvi citā valstī, ziņo RFE/RL.

25 gadus vecā Vafa un 28 gadus vecā Maha publicēja īsu video un pateicās atbalstītājiem.

Viņas neatklāja, uz kuru valsti pārcelsies.

"Ar prieku paziņojam, ka dodamies prom no Gruzijas. Esam ceļā uz jaunu dzīvi jaunā valstī. Vēlamies pateikties visiem, kuri mūs atbalstīja un palīdzēja gan šeit, gan otrpus okeānam. Mēs arī izsakām visdziļāko pateicību ikvienam, kurš parakstīja mūsu petīciju," raksta māsas.

Vafa un Maha pagājušomēnes lūdza palīdzību ar sociālo tīklu palīdzību. Pēdējā laikā līdzīgi rīkojušās vēl vairākas citas sievietes, kuras apspiešanas dēļ aizbēgušas no Saūda Arābijas.

Vafa un Maha aprīlī intervijā RFE/RL stāstīja, ka aizbēgušas uz Gruziju tāpēc, ka Saūda Arābijas pilsoņi uz turieni var doties bez vīzas. "Mēs Gruzijā nevienu nepazīstam," viņas teica. "Nolēmām uz šejieni bēgt bezvīzu režīma dēļ. Mums nebija citas izvēles."

Vairāk nekā 40 000 cilvēku parakstīja petīciju vietnē "Change.org", kurā jaunās sievietes lūdza ANO palīdzēt viņām iegūt patvērumu "drošā trešajā valstī".

Kopš gada sākuma pasaules uzmanību piesaistījuši divi citi gadījumi, kad sievietes aizbēgušas no Saūda Arābijas un lūgušas patvērumu citur. Janvārī pusaudze iebarikādējās viesnīcā Taizemē, bēgot no savas ģimenes, un galu galā viņai tika piešķirts patvērums Kanādā. Martā 18 un 20 gadus vecas māsas no Saūda Arābijas patvērās Honkongā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu