Divi mongoļi apēd murkšķi un mirst no buboņu mēra (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds pāris Mongolijā miris no buboņu mēra jeb melnās nāves pēc tam, kad notiesājuši jēlu murkšķa nieri. Rezultātā visā reģionā izsludināta karantīna, neļaujot vairākiem tūristiem atgriezties mājās.

Kā vēstīts izdevumā “The Guardian”, mongoļu pāris nomira 1. maijā provincē, kas atrodas netālu no Krievijas un Ķīnas robežas.

Reģionā tika izsludināta sešas dienas ilga karantīna, liedzot to atstāt deviņiem tūristiem no Krievijas, Vācijas un Šveices.

ASV Miera korpusa brīvprātīgais Sebastians Pikvē, kurš šajā reģionā nodzīvojis jau divus gadus, medijiem atklāja, ka viņš ar tūristiem piektdien tika uzaicināts uz vietējās varas iestādi, kur viņiem tika paskaidrota situācija.

“Pēc tam, kad tika izziņota karantīna, uz ielām palika ļoti maz cilvēku, jo visi baidījās saķert briesmīgo slimību,” stāstījā Pikvē.

Eksperti jau brīdinājuši cilvēkus, ka ēst jēlu mukršķu gaļu ir ļoti bīstami, jo šie dzīvnieki var pārnēsāt baktēriju “Yersinia pestis”, kas ir buboņu mēra izraisītājs. Tiesa, daudzi cilvēki šo brīdinājumu ignorē, jo uzskata, ka šo grauzēju iekšu apēšana nāk par labu veselībai.

Katru gadu Mongolijā no mēra mirst vismaz viens cilvēks, kurš ar to sasirdzis, apēdot jēlu murkšķa gaļu.

Melnā nāve viduslaikos no zemes virsmas noslaucīja miljoniem cilvēku, tomēr mūsdienās saslimšanas ar buboņu mēri gadījumi ir ļoti reti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu