Pieci galamērķi, kur jūnijā doties dizaina un mākslas cienītājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vasara ir ideālais laiks ceļošanai - šajā laikā norisinās festivāli, izstādes, pilsētsvētki un arī neskaitāmi dizaina un mākslas notikumi. Jūnijā mākslas cienītājus pārsteigs divi dizaina festivāli Maltā, dizaina nedēļa Florencē un 500. gadadiena kopš mākslas dižgara Leonardo da Vinči nāves.Ieskaties, kur mākslas entuziastiem ir vērts doties jūnijā. 

Sanfrancisko

Jūnija beigās lielpilsētā Sanfrancisko norisināsies iespaidīgākais dizaina festivāls ASV - Sanfrancisko dizaina nedēļa. Veselu nedēļu, no 20. līdz 28. jūnijam apmeklētājiem ir iespēja apskatīt neskaitāmas izstādes, iesaistīties radošajās darbnīcās, studijās, apmeklēt prezentācijas un citus pasākumus. Dizaina nedēļas ietvaros apmeklētājiem būs arī iespēja doties uz slaveno Silīcija ieleju un apskatīt pasaules lielāko kompāniju galvenos ofisus. 

Foto: Unsplash

Bāzele

Drīzumā Šveices pilsēta Bāzele varētu kļūt par galveno notikumu mītni mākslas kolekcionāriem, māksliniekiem un citiem mākslas cienītājiem. No 13. līdz 16. jūnijam Bāzelē norisināsies mākslas festivāls, kurā būs apskatāma Vašingtonas dārzu un skulptūru muzeja krājumi. Šajā pašā laikā norisināsies arī Bāzeles dizaina festivāls no 10. līdz 15. jūnijam.  

Foto: Pixabay

Valleta

Maltas galvaspilsēta Valleta pērn bija kultūras galvaspilsēta un ne velti - šī vieta piesaistīs tūristus ar tās neatvairāmo šarmu un mākslas notikumiem. No 14. līdz 23. jūnijam Valletā ir iespējams baudīt filmu festivālu un Maltas Starptautisko mākslas festivālu no 29. jūnija līdz 13. jūlijam. Festivālu apmeklētājiem būs iespējams aplūkot mākslas instalācijas, baudīt mūzikas un dejas priekšnesumus. 

Foto: Pixabay

Florence

Šogad Itālijas pilsētā Florencē tiks svinēta pilsētas dizaina nedēļas desmitgade, kas solās būt vēl grandiozāka nekā iepriekšējos gados. Līdz ar dizaina saistītiem pasākumiem, šeit atzīmēs arī 500. gadadienu kopš Leonardo da Vinči nāves. Visas pilsētas ietvaros tiks izliktas instalācijas, kas apvienos renesanses ar mūsdienu moderno mākslu. 

Foto: Unsplash

Providensa, Rodailenda

Vēsturiskās arhitektūras fanus šogad lolos arī Rodailendas pilsēta Providensa. Šeit no 15. līdz 16. jūnijam notiks vēsturisko namu festivāls - visu pilsētu ieskandinās mūzikas skaņas, rajonu ballītes un izgaismotās nakts parāde. 

Foto: Visual Hunt
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu