Vācijas viesnīcā ar stopu nošautie cilvēki piederēja viduslaiku fanu kultam (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā nedēļas nogalē viesnīcas numurā Bavārijā tika atrasts ar stopu nošauts pusmūža vīrietis un divas jaunākas sievietes, taču nekas neliecināja, ka notikušajā būtu iesaistīts vēl kāds cilvēks. Vietējos medijos izskanējušas ziņas, ka vīrietis esot vadījis sektai līdzīgu uz viduslaiku folkloru balstītu grupu, kurā pret sievietēm izturējās kā pret verdzenēm, vēsta raidorganizācija BBC.

Policija vīrieti identificējusi kā Torstenu V. Viņa un divu sieviešu mirstīgās atliekas, kā arī trīs stopus, sestdien Pasavas viesnīcā atrada apkopēja.

Ar šo lietu saistīta vēl divu sieviešu nāve apmēram 650 kilometru attālumā.

Vācijas mediji ziņo, ka 53 gadus vecais Torstens V. esot stingri kontrolējis kultam pievienojušās sievietes.

Viņš un 33 gadus vecā Kerstina E. ar sadotam rokām tika atrasti gultā. 30 gadus vecā Farina C. gulēja uz grīdas pie gultas. Visiem bija ar stopu šautas brūces.

Kompānija viesnīcā bija ieradusies piektdienas vakarā, plānojot tur palikt trīs naktis. Kad apkopēja nākamajā rītā devās uzkopt istabu, viņa tur atrada visu trīs viesu līķus.

Istabā tika atrasti Torstena V. un Kerstinas E. testamenti, apliecināja Vācijas prokuratūra. 

Policija lietu izmeklē kā "prasītu slepkavību un pašnāvību". Likumsargi uzskata, ka Farina C. vispirms nošāva pāri un pēc tam pati sev padarīja galu.

Pirmdien Farinas C. mājā Vitingenā tika atrasti vēl divu sieviešu līķi. Viena no sievietēm bija Farinas C. partnere, 35 gadus vecā sākumskolas skolotāja Ģertrūde C. Otra sieviete bija 19 gadus veca, taču viņa nav tikusi identificēta.

Sekta ar viduslaiku ievirzi

Kopš notikušā nākšanas atklātībā Vācijas medijos parādījušās ziņas par Torstenu V. un viņa vadīto kultu. 

Vietējie mediji ziņo, ka Torstenam V. esot bijusi vara pār visām četrām sievietēm - viņš izmantojis fiziku spēku un psiholoģisku manipulāciju. "Izmeklētājiem ir aizdomas, ka viņi visi piederēja seksa kultam, kas koncentrējās uz viduslaikiem. Torstens V. visdrīzāk bija grupas guru," vēsta telekanāls RTL, kas intervēja vairākus mirušo paziņas.

Torstens V. esot bijis "attiecībās ar vairākām sievietēm, kuras viņš kontrolēja kā valdnieks", ziņo avīze "Bild".

RTL intervēja kādu pāri, kas nobažījies, ka Vitingenā atrastā 19 gadus vecā sieviete varētu būt viņu meita Karīna U. Vecāki stāsta, ka jauniete pirms diviem gadiem esot sasaistījusies ar Torstenu V. un pārstājusi ar viņiem kontaktēties.

Jaunā sieviete Torstenu V. esot satikusi cīņas mākslas nodarbībās. Dzīvespriecīgā jauniete esot pārvērtusies - atsvešinājusies no pazīstamajiem un kļuvusi depresīva. Viņa nokrāsojusi melnus matus un izvākusies no mājām, stāsta vecāki.

Karīna sākumā "jūsmīgi runāja par Torstenu, Torstenu, Torstenu", norāda māte. Savukārt tēvs sacīja, ka "līdz pat šai dienai nesaprotu, kā četrās līdz sešās nedēļās var tā manipulēt cilvēku".

Policija norāda, ka Vitingenā atrasto sieviešu nāves apstākļi pagaidām neesot pilnībā izprasti. Notikuma vietā netika atrasti stopi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu