Pētījums: ātrie gājēji varētu piedzīvot garāku mūžu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēks soļo.
Cilvēks soļo. Foto: unsplash.com

Staigāšana vienmēr ir bijusi visai populāra fiziska aktivitāte, kas lieliski palīdz uzlabot kā fizisko, tā garīgo veselību, tomēr jaunā pētījumā noskaidrots, ka ātrums, kādā tu ej, varētu būt saistīts arī ar tavu mūža ilgumu.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Mayo Clinic Proceedings”, rakstīts, ka cilvēkiem ar ķermeņa masas diapazonu no nepietiekama svara līdz liekajam svaram ir lielāka iespēja nodzīvot ilgu mūžu, ja tie iet ātrāk, salīdzinot ar tiem, kuri ir tajā pašā svara kategorijā, tomēr mēdz soļot lēnāk.

“Mūsu atklājums varētu palīdzēt labāk saprast to, kāda ir fizisko aktivitāšu relatīvā nozīme attiecībā pret ķermeņa svaru un mūža ilgumu,” teica pētnieks Toms Jeits.

Pētījumā zinātnieki izanalizēja datus no Lielbritānijas biobankas, kas iegūti no vairāk nekā 470 tūkstošiem cilvēku.

Vidēji visīsākais mūžs – 64,8 gadi vīriešiem un 72,4 gadi sievietēm – ir lēni ejošiem cilvēkiem ar nepietiekamu ķermeņa svaru.

Šo atklājumu papildina 2013. gadā veikts pētījums, kurā noskaidrots, ka ātra gaita samazina kardiovaskulāro slimību risku un palielina dzīves ilgumu.

“Citiem vārdiem sakot, šis atklājums, iespējams, parāda to, ka cilvēka fiziskā forma ir labāks dzīves ilguma indikators nekā ķermeņa masas indekss. Tātad ātrāka soļošana ikdienā var pagarināt dzīvi par pāris gadiem,” piebilda Jeits.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu