Polija plāno noteikt bargākus sodus pedofiliem, reaģējot uz plašu skandālu izraisījušo filmu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadrs no filmas “Tikai nevienam nestāsti”

Polijas valdība plāno noteikt bargākus sodus pedofiliem pēc tam, kad plašu rezonansi Polijas sabiedrībā izraisīja dokumentālā filma par bērnu seksuālu izmantošanu Polijas katoļu baznīcā, vēsta tīmekļa vietne “Euronews”.

Pagājušajās nedēļas nogalē vietnē “YouTube” tika ievietota neatkarīgā žurnālista Tomaša Sekelska veidotā dokumentālā filma “Tikai nevienam nestāsti”, kurā stāstīts par pedofiliju Polijas katoļu baznīcā.

Kopš sestdienas šo filmu noskatījušies jau vairāk nekā 15 miljoni Polijas iedzīvotāju.

Šonedēļ Polijas valdošā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), kurai ir ciešas saites ar katoļu baznīcu, paziņoja, ka tuvākajās dienās paredzēts sākt debates par bargāku sodu noteikšanu par bērnu seksuālu izmantošanu.

Pedofilijas skandāls metis zināmu ēnu uz PiS izredzēm Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas paredzētas maija beigās.

“Pedofiliju tiesu sistēma uztver pārāk maigi,” otrdien žurnālistiem paziņoja Polijas premjers Mateušs Moraveckis.

Šobrīd par bērna izvarošanu Polijā draud 15 gadu cietumsods, bet izmaiņas likumos paredz šo sodu palielināt līdz 30 gadiem.

Filmā “Tikai nevienam nestāsti” atspoguļotas mācītāju-pedofilu upuru tikšanās ar varmākām, kas ierakstītas ar slēpto kameru.

Filma arī stāsta par to, kā katoļu baznīca centusies noklusēt informāciju par seksuālo vardarbību pret bērniem un nav gandrīz neko darījusi, lai varmākas sodītu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu