"WikiLeaks": Ekvadora atļaus ASV amatpersonām savākt no vēstniecības Asanža mantas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Džuljens Asanžs
Džuljens Asanžs Foto: AFP/SCANPIX

Ekvadora, domājams, atļaus ASV amatpersonām savākt mantas, ko pēc izlikšanas no vēstniecības tur atstājis tīmekļa projekta "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, pirmdien ziņo "WikiLeaks".

Asanžs un viņa advokāti nebūs klāt "pretlikumīgajā konfiscēšanā", paziņoja "WikiLeaks", norādot, ka Asanža atstāto mantu vidū ir manuskripti, dokumenti, ārstu medicīniskie dokumenti un elektroniskais aprīkojums.

"Viņa mantu konfiscēšana pārkāpj likumu, kas aizsargā medicīnisko un juridisko konfidencialitāti un presi," vēsta "WikiLeaks".

Zviedrijā pret Asanžu tiek veikta izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām izvarošanā, savukārt ASV vēlas viņu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV dokumentu nopludināšanu.

Abas valstis vēlas panākt Asanža izdošanu.

Asanžs, kurš noliedz apsūdzības izvarošanā, septiņus gadus izvairījās no izdošanas Zviedrijai, patveroties Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

Taču pagājušajā mēnesī 47 gadus vecais Asanžs tika izlikts no vēstniecības, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja.

Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā.

Viens no Asanža advokātiem paziņoja, ka Ekvadora ir pārkāpusi pamata normas, kas attiecas uz patvērumu, atdodot Asanža mantas valstij, no kuras viņš meklējis aizsardzību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu