Advokātu apsūdz naudas izkrāpšanā no klientes Stormijas Danielsas (1)

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Stormija Danielsa
Stormija Danielsa Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu advokātam Maiklam Avenati trešdien tika izvirzīta apsūdzība līdzekļu izkrāpšanā no pornoaktrises Stormijas Danielsas – viņa kādreizējās klientes, kuras pārstāvēšana viņas juridiskajā cīņā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu bija padarījusi Avenati slavenu.

Federālie prokurori Ņujorkas Manhetenas rajonā 16 lappušu garā apsūdzības rakstā apsūdzēja Avenati dokumentu viltošanā, lai tieši viņam tiktu samaksāti apmēram 300 000 ASV dolāru, kas sākotnēji bija paredzēti Danielsai kā daļa no avansa par viņas memuāriem.

Stormija Danielsa, kuras īstais vārds ir Stefānija Kliforda, apsūdzībā bija pieminēta kā "Upuris Nr.1" un nebija tieši nosaukta vārdā, tomēr daudzi mediji apstiprināja, ka viņa ir šī kliente.

Avenati tviterī noliedza šo apsūdzību, rakstot, ka "nekāda ar Danielsu saistīta nauda netika nelikumīgi piesavināta vai nelikumīgi izsaimniekota". Viņš piebilda, ka ir pārliecināts par to, ka tiks "pilnīgi attaisnots".

Kalifornijā bāzētais Avenati kļuva bēdīgi slavens, no 2018.gada februāra līdz 2019.gada februārim pārstāvot Danielsu viņas juridiskajās cīņās pret Trampu.

Danielsa centās panākt, lai tiktu anulēts konfidencialitātes līgums, ko viņa parakstījusi pirms ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā. Danielsa apgalvoja, ka viņai 2006.gadā bijusi dēka ar Trampu, ko gan viņš noliedz, un ka viņai 2016.gadā dažas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām samaksāti 130 000 dolāru, lai panāktu viņas klusēšanu.

Avenati, kurš pazīstams ar izšķērdīgu dzīvesveidu, esot izmantojis Danielsai nozagto naudu, lai segtu dažādus profesionālus un personīgus tēriņus, tai skaitā par automašīnas "Ferrari" nomu.

Notiesāšanas gadījumā viņam draud līdz 22 gadu cietumsods.

Skaļajam Trampa kritiķim Avenati pēdējā pusgada laikā ir bijušas arī citas juridiskas problēmas.

Avenati novembrī tika aizturēts Losandželosā par vardarbību ģimenē. Pēc tam viņš martā tika aizturēts Ņujorkā par mēģinājumu izspiest līdz 25 miljoniem dolāru no sporta apavu ražotāja "Nike".

Aprīlī viņam Losandželosā tika izvirzītas apsūdzības 36 punktos par līdzekļu piesavināšanos, finansiālu un banku krāpniecību un krāpniecisku bankrotu.

Ja Avenati tiktu atzīts par vainīgu visās apsūdzībās, viņam draudētu 355 gadi cietumā. Viņš turpina apgalvot, ka nav vainīgs.

Danielsa novembrī pirmoreiz publiski pauda bažas par Avenati rīcību. Viņa paziņoja, ka Avenati bija uzsācis līdzekļu vākšanas kampaņu viņas lietai, viņu par to neinformējot.

Danielsa arī sacīja, ka Avenati ierosinājis apmelošanas lietu pret Trampu viņas vārdā, bet pretēji viņas vēlmēm.

"Es mēnešiem ilgi esmu lūgusi Maiklu Avenati sniegt man grāmatvedības informāciju par fondu, kurā mani atbalstītāji tik dāsni ziedojuši manai drošībai un juridiskajai aizstāvībai. Viņš ir atkārtoti ignorējis šos lūgumus," sacīja Danielsa. "Pirms dažām dienām es atkārtoti pieprasīju, lai viņš man pateiktu, kā šī nauda izlietota un cik daudz no tās atlicis. Tā vietā, lai man atbildētu, Maikls bez manas atļaujas un pat man nezinot uzsāka citu pūļa finansējuma kampaņu, lai savāktu naudu manā vārdā. Es par to uzzināju tviterī."

Avenati Danielsas vārdā ierosināja apmelošanas lietu pret Trampu saistībā ar prezidenta 2018.gada aprīļa tvītu, kurā Tramps kā "totālu krāpšanos" raksturoja pēc Danielsas liecībām tapušo noziedznieka, kurš it kā esot centies ar draudiem panākt aktrises klusēšanu, skici.

Losandželosas tiesnesis Džeimss Otero oktobrī noraidīja šo prasību pret Trampu un decembrī nolēma, ka Danielsai jāsedz Trampa tiesāšanās izdevumi.

Kad Avenati martā pirmoreiz tika izvirzītas apsūdzības izspiešanā un krāpšanā, Danielsa sacīja, ka ir "apbēdināta, bet ne šokēta". Viņa piebilda, ka pirms mēneša atlaidusi Avenati pēc tam, kad bija uzzinājusi par advokāta ļoti negodīgo rīcību pret viņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu