Kārsavas novada domes priekšsēdētāja vēlētāju pasivitāti skaidro ar informācijas trūkumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 678. vēlēšanu iecirknī Ogrē.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 678. vēlēšanu iecirknī Ogrē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kārsavas novada vēlētāju zemā aktivitāte Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās izskaidrojama ar informācijas trūkumu, kura dēļ cilvēki nesaprot EP pārstāvju nozīmi un darbību, norādīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Viņa atzīmēja, ka tieši deputātiem vajadzētu būt tiem, kuri informē par EP nozīmi un ietekmi Latvijā. Viņa arī piebilda, ka deputātiem piemīt spēja ierosināt darboties cilvēkus un apvienot līdzīgi domājošos, un šo spēju vajadzēja izmantot, informējot par EP vēlēšanām.

Pēc Silickas domām, ir daudz vēlētāju, kuri nedevās uz vēlēšanām, jo nesaprata, "kāpēc lielajai Eiropai varētu rūpēt mazā Latvija", kas arī liecinot par informācijas trūkumu un neticību vēlētāju vidū.

Silicka arī pieļāva, ka tehniskās problēmas, iespējams, nedaudz ietekmēja vēlēšanu rezultātus, bet, visticamāk, tās neērtības sagādāja galvenokārt studentiem, kuri deklarēti vienā pilsētā, bet studiju dēļ atrodas citā.

Nupat Latvijā notikušajās EP vēlēšanās Kārsavas novadā nobalsojuši 18,73% balsstiesīgo jeb 218 cilvēki, kamēr valstī kopumā pie vēlēšanu urnām devušies 33,51% vēlētāju. Vismazāk vēlētāju bijis Latgalē, kur nobalsojuši tikai 23,55% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu