Kaimiņi no Upesciema – īsti piedzīvojumu meklētāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Kampaņas “Draudzīgie kaimiņi” ietvaros tika saņemti pavisam īpaši pieteikumu stāsti no dažādām Latvijas pilsētām. Tika izvēlēti TOP 10 stāstu autori, pie kuriem doties ciemos, lai iepazītos mazliet tuvāk. Vieni no tiem ir Upesciema kaimiņi, kuri dzīvo blakus jau vairāk nekā 30 gadus un vēl joprojām turpina meklēt arvien jaunus kopīgus piedzīvojumus.

Kaimiņu draudzības stāsts aizsākās jau tālajā 1987. gadā, kad viņi vēl jaunībā sāka savu māju būvniecību.

Aija stāsta: “Mūsu draudzība sākās, kad palīdzējām viens otram ar māju celtniecību. Visiem mums ir bērni, kuri toreiz kopā spēlējās, tad sāka kopā iet skolā un turpina draudzēties vēl tagad. Noteikti bērni satuvināja arī mūs – vecākus.”

Šobrīd kaimiņu pulciņu veido 4 ģimenes. Pēc tuvākas iepazīšanās, būvējot mājas, kaimiņi kopā sāka nodarboties ar riteņbraukšanu, savukārt vēlāk ar ceļošanu. Tagad kopīgi tiek pavadīti arī parasti vakari, tiek svinētas jubilejas un dažādi svētki. Īpaši tiek atzīmēti Ziemassvētki, Jaunais gads, Jāņi un valsts svētki.

Aija papildina: “Mums visiem ir kopīgs busiņš, ar ko pagājušajā gadā apceļojām Itāliju. Bijām arī Slovākijā, Francijā un šogad plānojam braukt uz Portugāli. Mūsu kompānijā ir dažādu profesiju pārstāvji. Mums ir Baibiņa, kura gatavo, Iveta ir grāmatvede, es esmu mediķis, un, ja vajadzīga kāda palīdzība, skrienu palīgā. Mums ir mēbeļmeistars, mums ir cilvēks, kuram uzticētu laimēto instrumentu glabāšanu, – Igors, kurš jau šobrīd atbild par visu tehniku.”
 

Foto: Publicitātes foto

Kaimiņi papildina, ka uzbūvējuši paši savu plostu, ar kuru plostojuši pa Juglas upi, kas bijis vesels piedzīvojums. Uz plosta atradās 8 cilvēki un pat bērnu ratiņi. Vēl kaimiņi spilgti atceras kopīgo vēžošanu, kura tika papildināta ar dažādām atrakcijām un nakšņošanu.

Kaimiņš Aivars ir kaislīgs riteņbraucējs un mudina kaimiņus doties kopīgos braucienos. Tie gan neesot parasti izbraucieni. Aivars izvēloties apvedceļus, kas noved pie stāviem kalniem un ūdeņiem, kurus tad visiem nākas pārvarēt.

Par akumulatoru produktiem kaimiņi ļoti priecātos, jo benzīna ierīces jau ir  savu laiku nokalpojušas un apgrūtina darbus. Kaimiņi stāsta, ka benzīns ir jāpilda, jāmaina, tādas ierīces ir grūti iedarbināmas. Aivars būtu īpaši priecīgs, ja varētu dzīvžogus un krūmus apkopt ar akumulatoru instrumentiem.

Upesciema kaimiņi ir kļuvuši par draugiem vai, kā Aija saka, par ģimeni un tādēļ nespētu mainīt dzīvesvietu.

Aivars liek aizdomāties visiem Latvijā: “Kaimiņus nevar nopirkt! Vari dzīvot jebkur, bet kaimiņus nopirkt nevar!”

Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu