Dzīve kā mākslas darbā - interjera dizaineri telpās atdzīvina moderno mākslu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/branidesi

Bulgāru mākslas un dizaina studija "Brani&Desi" ir radījuši neparastus mājokļu dizainus, kuros atdzīvināti slavenie gleznotāja Pīta Mondriāna mākslas darbi.  "Esam radījušas vietu, kur satiekas ģeometrija, krāsas un telpas funkcija," stāsta studijas dibinātājas, māsas Branimira un Desislava Ivanovas. 

Nīderlandiešu gleznotāja Pīta Mondriāna gleznas pazīs teju jebkurš - šie mākslas darbi ir kalpojuši kā iedvesma daudziem māksliniekiem, dizaineriem un pat multfilmu veidotājiem. Mondriāna gleznās ir attēlotas melnas vertikāles un horizontāles, dažas no brīvajām rūtīm ir iekrāsotas trīs pamattoņos - sarkanā, zilā un dzeltenā. Nu šī kompozīcija ir izmantota arī interjera veidošanā - Brani&Desi mākslas projektā-dzīvoklī, kam dots nosaukums "Brokastis ar Mondriānu". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

Izteiksmīgajā interjerā ir izmantoti Mondriāna darbu ikoniskie motīvi, tādējādi veidojot neparastu dizaina un mākslas kompozīciju. Telpās galvenokārt ir izmantota tikai tā krāsu palete, kas ir manāma gleznās, iekļaujoties mākslinieka radītajā bloku vai rūtiņu ilūzijā. "Ieejot dzīvoklī, rodas sajūta, it kā tu dejotu gleznā," skaidro dizaina autores.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

"Mondriāna mērķis bija provocēt mākslas darbu skatītāju emocijas," skaidro dizaineres. "Skatītājiem vajadzētu justies tā, it kā tie dejotu mākslinieka gleznās. Šajā projektā vēlējāmies radīt tādas pašas emocijas. Līnijas un krāsas liks dzīvokļa īpašniekiem un to viesiem justies kā daļai no mākslas pasaules," dizaina portālam "My Moder Met" atklāj bulgāru dizaineres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu