Arī Tabiti prognozē Brieža iekļūšanu supersērijas finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Endrū Tabiti
Endrū Tabiti Foto: andrew_tabiti (Instagram)

ASV bokseris Endrū Tabiti prognozē, ka Mairis Briedis uzvarēs nākamajā cīņā un iekļūs Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālā.

Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kg) abas pusfināla cīņas notiks 15. jūnijā "Arēnā Rīga". Turnīra favorīts Briedis spēkosies ar Kšištofu Glovacki (Polija), bet Tabiti cīnīsies pret Junieru Dortikosu (Kuba).

Iepriekš savu prognozi izteica Dortikoss, kurš pauda pārliecību, ka viņš uzvarēs Tabiti un finālā spēkosies ar Briedi. Savukārt Glovackis neslēpa pārliecību, ka viņam izdosies uzvarēt Latvijas bokseri, bet par finālu polis vēl nedomājot.

Supersērijas organizatoru publicētajā intervijā Tabiti prognozē, ka viņš uzvarēs Dortikosu, bet Briedis pārspēs Glovacki.

"Ticu, ka finālā cīnīsies Briedis un es. No sākuma likās, ka Glovackis ir labāks cīkstonis, bet es viņu vēroju un tagad domāju, ka Briedis uzvarēs šai duelī. Finālā redzu sevi un Briedi," vēlreiz uzsvēra Tabiti.

ASV bokseri trenē leģendārais Floids Meivezers seniors, kura slavenais dēls Floids Meivezers juniors izcilo boksera karjeru noslēdza ar 50 uzvarām 50 cīņās.

"Kopš karjeras sākuma gaidīju iespēju pierādīt, ka esmu viens no labākajiem pasaulē šajā svara kategorijā. Ticu, ka pusfinālā parādīšu, ka man ir pasaules čempiona potenciāls un ka esmu spējīgs izcīnīt trofeju," sacīja Tabiti.

"Treniņos klājas ļoti labi. Sporta zālē esmu pavadījis vairāk nekā 14 nedēļas. Esmu sasniedzis savā karjerā līdz šim vēl nebijušu sportisko forumu," atzīmēja ASV bokseris.

Tabiti uzskata, ka viņš trenējas cītīgāk nekā Dortikoss.

"Man ir jāciena tāds cīkstonis kā viņš, tāpēc esmu palielinājis treniņu apjomu. Es trenējos smagāk un ilgāk. Noteikti nav tā, ka es viņu nenovērtēju, bet esmu pārliecināts, ka varu viņu uzveikt."

"Ceru, ka viņš ir labā formā un gatavs cīņai," piebilda Tabiti, kurš sola Rīgā parādīt labu boksa cīņu. "Fani var gaidīt no manis asu cīņu ar labām boksera prasmēm."

"Tā būs izklaidējoša cīņa. Domāju, ka tā būs vakara labākā cīņa," teica ASV bokseris, kurš sola parādīt augstākās klases cīņu, kā arī gaida maksimālu atdevi no pretinieka.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET norādīja, ka supersērijas organizatori strādā pie tā, lai arī otrajā sezonā notiktu cīņa par pasaules čempiona jostām.

"Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu