Apņēmīgie Ainažu kaimiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Starp konkursa “Draudzīgie kaimiņi” dalībniekiem, kuri kopā ne tikai pavada laiku izklaidēs, bet arī kopj apkārtni, ir arī daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji. Kaimiņiem no Ainažiem ir daudz ideju, kā uzlabot apkārtni, ko nepieciešams ierīkot, izveidot un sakārtot.

Kaimiņu dāmas pat joko, vai kāds ir skaitījis, cik liels ir kaimiņu pulks, jo dzīvokļu ir daudz un tik pat daudz arī ģimeņu.

Liene stāsta: “Tie aktīvākie esam mēs, kādas desmit ģimenes, kas iesaistās mūsu ēverģēlībās.

Kā esam iepazinušies? Vairāk vai mazāk visi esam iepazinušies šeit, pagalmā, pateicoties mūsu bērniem, viņi mūs ir vienojuši.”

Inga papildina: “Es te dzīvoju divus gadus. Mēs ar Lieni iepazināmies tepat uz lievenīša, kad Liene nāca man klāt un teica: “Jāiepazīstas ar jauno kaimiņieni!”

Kaimiņi rīko kopīgus piknikus un velo izbraukumus, nakšņo teltīs, vēro zvaigznes un stāsta spoku stāstus. Mammas piedalījušās arī popielā, kas dāmas īpaši saliedējusi.

Taču īstās kaimiņu aktivitātes saistās ar apkaimes uzturēšanu un uzlabošanu.

Liene skaidro: “Apkaimi cītīgāk esam sākuši kopt no brīža, kad veicām mājas renovāciju. Mums ir tāds spīts iekšā - vēl vairāk, vēl labāk, vēl skaistāk. Tad attiecīgi sākas dažādi projekti, gribas, lai ir vēl smukāk. Tas mūs saliedē vēl vairāk.”

Inga stāsta par plāniem: “Tagad mums ir plānā izveidot atpūtas zonu pieaugušajiem, jo mums ir bērnu rotaļlaukums, bet pieaugušajiem īsti nav, kur apsēsties.”

Kaimiņu pašu iniciatīvas un darba rezultāts ir izveidotais bērnu laukums pagalmā. Pavisam nesen tika izveidotas apmales ap zālienu pie mājas, jo tur nebija neviena norobežojuma

Lai visas savas idejas īstenotu, nepietiek vien ar pašu iniciatīvu, idejām, zināšanām. Ļoti noderīgi ir dārza instrumenti, un klusie, bezvadu akumulatoru produkti šajos apstākļos būtu īpaši labvēlīgi.

Līga stāsta: “Akumulatoru produkti mums atvieglotu visus darbus. Mums ir gan jāgriež ceriņi, gan jāpļauj zāle, tūlīt mums būs vēl vairāk kopjamās platības. Arī lapas grābjam paši.“

Par kaimiņu būšanu stāsta Liene: “Visas mājas mūs “apbrīno”. Draudzenes brauc no citām vietām un saka, ka pie mums ir tik patiesi! To grūti izstāstīt vārdos. Mums tiešām ir patiesa šī kaimiņu darīšana. Mums agrāk kaimiņos dzīvoja tāds onkulis un, kad es nācu no darba mājās, viņš bija izcepis ķirbju pankūkas un jau kāpņu telpā mani cienāja.”

Dāmas iedrošina kaimiņus sveicināties un veidot pozitīvu vidi sev apkārt, jo, kā viņas saka, attieksme rada attieksmi.

Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, Tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu