Atzinīgi novērtētie Skrīveru kaimiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Konkursam “Draudzīgie kaimiņi” tika saņemts arī pieteikums no Skrīveriem, kur dzīvo kaimiņi, kuri rada brīvu un draudzīgu atmosfēru un pat iemantojuši 2017. gada titulu par sakoptāko sētu Skrīveru novadā.

Šo kaimiņu savienību veido divas ģimenes jau trīs paaudzēs. Guna stāsta, ka viņi viens otru pieskata, draudzējas, kopā strādā un atpūšas.

Šo kaimiņu sētas neatdala žogs, tādēļ izveidojies nerakstīts likums – ja kaut kas ir nepieciešams, to pats var aiziet droši paņemt no kaimiņu garāžas.

Bieži kaimiņu starpā notiek neplānoti atpūtas pasākumi vakaros, taču Līgo svētki un citi lielākie svētki tiek plānoti. Ziemassvētkos noteikti nepieciešams Ziemassvētku vecītis, kurš atnes dāvanas, un šeit, Skrīveros, viņš dzīvo blakus sētā, viena zvana attālumā. Kaimiņi kopā iet arī pašu uzceltajā pirtī. Ikdienišķa un ierasta palīdzība ir bērnu pieskatīšana.

Šiem kaimiņiem ir pat tituls, ar ko lepoties. Interesanti gan, ka pieteikumu vērtējumam paši kaimiņi nav izveidojuši - tas ir apkārtējo novērojums un atzinība.

Guna stāsta: “2017. gadā mēs dabūjām titulu “Sakoptākā Skrīveru novada sēta”, taču mūs apbalvoja nevis kā tikai vienu mūsu sētu, bet kopā ar Staužu ģimeni, jo sētas mums nav atdalītas un neviens nesaprot, kur beidzas viņu īpašums un sākas mūsējais, un tad tituls tika papildināts un pārtapa par “Sakoptākā un draudzīgākā sēta”. Līdz pat šai dienai mēs nezinām, kurš mūs pieteica šim konkursam, mēs varam tikai minēt. Bet, acīmredzot, vietējie iedzīvotāji bija pamanījuši, ka mums šeit viss notiek, ka mēs strādājam, kopjam.”

Šis tituls motivējis kaimiņus pieteikties konkursam “Draudzīgie kaimiņi”. Skrīveru kaimiņiem patiesi rūp draudzīgas attiecības un kopta apkārtne, ko apliecina arī atkritumu vākšana ārpus savas teritorijas.

Kaimiņi smejas, ka viņiem trokšņu pietiek, jo ik pēc 20 minūtēm gar māju brauc vilciens, tāpēc viņi vēlas trokšņus mazināt, cik vien tas iespējams.

Gunas vīrs vasarā mostas sešos no rīta un gaida laiku, kad drīkstēs uzsākt dārza un būvniecības darbus, taču ar Husqvarna akumulatora produktiem darbus varētu padarīt vēl pirms citu mošanās, nevienu netraucējot.

Kā skrīvernieki saka: “Kaimiņi ir liela vērtība!”

Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, Tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu