Būvnieks: Negadījums sūkņu stacijā Jelgavā nav saistīts ar Loka maģistrāles pārbūvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD automašīna; ilustratīvs foto.
NMPD automašīna; ilustratīvs foto. Foto: Rebeka Žeire/LETA

Traģiskais negadījums sūkņu stacijā Jelgavā, Strautu ceļā, pēc kura zaudējis dzīvību kāda uzņēmuma darbinieks, nav saistīts ar netālu notiekošo Loka maģistrāles rekonstrukciju, apgalvoja personu apvienības "ReRe Vide - Hidrostatyba" pārstāvis, "ReRE Vide" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Voropajevs.

Negadījums noticis pirmdien, bet sarunā ar aģentūru LETA otrdien Valsts darba inspekcijas (VDI) Zemgales reģionālās struktūrvienības vadītājs Andris Saulītis, atzīstot, ka informācijas par notikušo vēl tiek apkopota, pieļāva, ka negadījums varētu būt saistīts ar Strautu ceļam paralēlās Loka maģistrāles pārbūvi.

Savukārt Voropajevs pauž, ka Loka maģistrāles rekonstrukcija notiek saskaņā ar izpildes grafiku un tiek attiecīgi uzraudzīti, tāpēc medijos izskanējušie VDI pārstāvja pieņēmumi par iespējamo negadījuma saistību ar Loka maģistrāles rekonstrukcijas darbiem nekādā veidā nav pamatoti.

"Personu apvienība "ReRe Vide - Hidrostatyba" ir gatava sniegt visu nepieciešamo informāciju VDI un citām institūcijām, lai izmeklētu negadījuma apstākļus," skaidroja apvienības, kura ietilpst uzņēmums "ReRe Vide" un Lietuvas komersants "Hidrostatyba", pārstāvis.

Loka maģistrāles projekta pārbūves kopējās izmaksas ir 21 679 350 eiro, no tām 12 004 303 eiro - Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 564 527,03 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 9 110 520 eiro - Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums. Darbi Loka maģistrālē sākti pērn septembrī.

Jau vēstīts, ka pirmdien SIA "Jelgavas ūdens" sūkņu stacijā Jelgavā noticis negadījums, kurā cieta divi vīrieši, un viens no viņiem tika ievietots medicīniskās iestādes intensīvās terapijas nodaļā, taču vēlāk miris.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņoja, ka pirmdien Jelgavā izglābts kanalizācijas akā iekritis cilvēks. Zemgales reģionālās VDI vadītājs Saulītis precizēja, ka negadījumā iesaistīti kopumā divi vīrieši. Viens no viņiem tika ievietots reanimācijā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama.

Saulītis zināja teikt, ka abi iesaistītie saindējušies ar pašlaik vēl nezināmu vielu. Arī VUGD darbinieki akā esošā cilvēka glābšanai tika saukti, jo akā bija sakrājusies indīgā gāze.

Saulītis stāstīja, ka pašlaik informācijas par notikušo ir maz, tiek apkopotas aculiecinieku liecības. Zināms, ka negadījumā iesaistīti divu uzņēmumu darbinieki. Saulītis apstiprināja, ka viens pārstāv "Jelgavas ūdeni", bet otrs esot kāds komersants no Rīgas. Smagāk cietušais, nu jau dzīvību zaudējušais, ir dzimis 1981.gadā, otrais vīrietis - 1970.gadā. Saulītis pieļāva, ka negadījums ir saistīts ar netālu notiekošo Loka maģistrāles rekonstrukciju.

"Jelgavas ūdens" prokūriste Indra Bērziņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka negadījums noticis uzņēmuma sūkņu stacijā, taču tas neesot saistīts ar uzņēmuma pasūtījumiem vai dotajiem uzdevumiem. Pēc Bērziņas teiktā, smagāk cietušais ir cita uzņēmuma darbinieks, bet "Jelgavas ūdens" darbinieks centies viņam palīdzēt. Otrdien pašvaldības kapitālsabiedrībā viesojās VDI pārstāvji, lai pārrunātu notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu