Traģēdija Donavā: līdz ūdens virsmai paceļ nogrimušo tūristu kuģīti un izceļ mirušos (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Otrdienas rītā Budapeštā Donavā līdz ūdens virsmai tika pacelts pirms nepilnām divām nedēļām pēc sadursmes ar lielāku kuģi nogrimušais tūristu kuģītis, vēsta aģentūra AP. Tajā tika atrastas vairāku pasažieru mirstīgās atliekas.

Pēc naktī spēcīgu lietusgāžu laikā notikušās sadursmes tika izglābti septiņi cilvēki.

Nelaimes gadījumā bojā gāja 19 tūristi no Dienvidkorejas, kā arī viens apkalpes loceklis no Ungārijas. Astoņi cilvēki tika uzskatīti par pazudušiem, taču tagad to skaits samazināts līdz četriem.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Upuru mirstīgo atlieku atgūšanas operācijā tika izmantots peldošs ceļamkrāns, baržas, glābšanas dienests un nirēji, kuri pārmeklēja kuģīša "Hableany" iekšpusi. 

No nelaimes gadījuma vietas uz nestuvēm tika aizgādāti četri maisi. Tie tika iecelti nelielā policijas laivā, kas gaidīja netālu, novēroja AP.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Plānots, ka ar peldošo ceļamkrānu kuģītis tiks pilnībā izvilkts no ūdens un uzcelts uz baržas. Pēc tam to nodos policijas rīcībā, lai likumsargi varētu izmeklēt sadursmes apstākļus.

Pēc katastrofas tika aizturēts lielākā upes kruīza kuģa "Viking Sigyn" kapteinis, kurš ir Ungārijas pilsonis. Viņš turēts aizdomās par "ūdens satiksmes apdraudēšanu, kas novedusi līdz daudziem nāves gadījumiem".

Kapteiņa advokāts sacīja, ka viņa klients jūtas sagrauts, taču nav izdarījis neko sliktu.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Nogrimušā kuģīša un avārijas upuru mirstīgo atlieku izcelšanu aizkavējusi sezonai raksturīgā ūdens līmeņa celšanās Donavā, kā arī sliktā redzamība zem ūdens. Gaidāms, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis kritīsies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu