ASV novēroti rozā delfīni (3)

Noskaties video!
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rozā delfīns
Rozā delfīns Foto: AFP / Scanpix/ HK DOLPHIN CONSERVATION SOCIETY

Pudeļdeguna delfīns ir viena no 34 pazīstamākajām jūras zīdītāju sugām. Tā ir sabiedriska, inteliģenta un ieguvusi popularitāti 60. gados, pateicoties televīzijas šovam "Flipers". Kā novērots, šim aizsargājamajam dzīvniekam jau vairāk nekā desmit gadus ir izveidojusies unikāla pasuga - rozā delfīni, vēsta portāls "Bright Side".

Pirmo reizi rozā delfīns tika ievērots 2007. gadā, kad kapteinis Ēriks Reuss kuģoja pa upi ASV Luiziānas štatā un ievēroja delfīnu ģimeni, kurā izcēlās viens no dzīvniekiem, jo tas bija rozā krāsā. Jūras vilks Reuss apgalvoja, ka pēc tam šo rozā delfīnu ir redzējis vairākkārt.

"Es jūtos veiksminieks, ka man bija tas gods redzēt vienu no tik brīnumainiem dzīvniekiem, un laimīgs, ka varu dzīvot un kuģot vienos ūdeņos ar to," izteicies kapteinis.

Līdz šim nav zinātniski izskaidrots, kāpēc eksistē šādi rozā delfīni. Daži domā, ka tas ir saistīts ar dzimumdismorfismu - vienas sugas vīrišķo un sievišķo īpatņu formas, lieluma un krāsas atšķirību.

Tikmēr Alabamas Biotehnoloģiju institūta zinātnieks Gregs Baršs uzskata, ka rozā delfīns varētu būt albīns. Ja šim delfīnam, kā saka kapteinis, ir sarkanas acis, tad, visticamāk, tas tik tiešām ir albīns.

2017. gadā sociālos tīklus pārņēma video, kur redzams jau slavenais rozā delfīns ar vēl diviem mazākiem rozā delfīniem. Šis video ir pierādījums teorijai, ka retajam rozā delfīnam varētu būt bērni, kas ir lieliski jaunumi, lai saglabātu eksotisko rozā delfīnu sugu.

Zinātniekiem nav izdevies noskaidrot, kāpēc delfīns ir rozā. Ja tā izpaužas albīnisms, tad vienlaikus redzēt divus rozā delfīnus ir ļoti reta veiksme.  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu