Ļaudis sociālajos tīklos ziņo par negaisu un krusu

Applūdušas vairākas ielas
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss Ogrē.
Negaiss Ogrē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas vakarā vairākās vietās Latvijā plosās negaiss. Ļaudis sociālajā tīklā "Twitter" dalās iespaidos ar redzēto.

Foto: Īslaicīgs lietus Rīgas centrā

Negaiss Rīgā

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka šobrīd spēkā ir oranžais brīdinājums. Vietām gaidāmas krasas vēja brāzmas līdz 20-23 m/s un stipras lietusgāzes. Iespējama arī lielgraudu krusa. 

Latvijas valsts ceļi norāda, ka negaisa laikā uz ceļiem var tikt sagāzti koki un to zari un nodarīti bojājumi ceļu aprīkojumam. Par šķēršļiem satiksmei uzņēmums aicina zvanīt uz numuru 80005555.

Sociālo tīklu vietnēs publicētās fotogrāfijas un videomateriāli apliecina, ka lielāko krusas graudu diametrs sasniedzis trīs līdz četrus centimetrus. Ap septiņiem vakarā liela krusa krita arī Rīgas austrumos, tai skaitā Teikā, Juglā un Mežciemā.

Neparasti, ka dažviet valstī krusa bija jau no paša rīta, tai skaitā Alojas novadā pērkona negaiss ceturtdienas rītā atnesa līdz trim centimetriem prāvus krusas graudus.

Plašākās un stiprākās pērkona lietusgāzes skārušas Kurzemi un Vidzemi, bet ne Vidzemes austrumu daļu.

Valstī kopumā zibens spēris tūkstošiem reižu. Novērojumu stacijās reģistrētas līdz 20 metriem sekundē lielas vēja brāzmas.

Ceturtdienas vakarā pērkona negaiss turpinās daudzviet Latvijas rietumu un centrālajos novados. Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +17..+26 grādiem.

Lielākā svelme bija pēcpusdienā Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, kur tā sasniedza +33..+34 grādus. Tā ir viena no augstākajām gaisa temperatūrām, kas jebkad reģistrēta Latvijā vasaras pirmajā mēnesī.

Postījumi Tukumā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu