"Mercedes-Benz" laiž klajā jauno CLA kupeju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz CLA kupeja
Mercedes-Benz CLA kupeja Foto: Daimler AG

Šovasar “Mercedes-Benz” papildina kompaktā segmenta automobiļu klāstu ar jauno CLA kupeju. Izmaiņas, salīdzinot ar priekšgājēju, skars gan CLA kupejas eksterjeru, gan interjeru un vadības sistēmu, kas būs jaunajā “Mercedes-Benz” A klasē ieviestās MBUX jeb Mercedes-Benz User Experience sistēmas jaunākā versija, kas cita starpā tā atpazīst arī žestus.

Aerodinamiskie uzlabojumi

Jaunā CLA paplašinātā šķērsbāze (papildus 63 mm priekšpusē un 55 mm aizmugurē salīdzinājumā ar priekšgājēju) un zemāks smaguma centrs ir divi galvenie faktori, kas modelim nodrošina sportiskākās braukšanas īpašības starp visiem jaunās paaudzes “Mercedes-Benz” kompaktajiem modeļiem. Jaunā piekare konstruēta tā, lai samazinātu trokšņus un vibrācijas, bet riteņiem un riepām veikta aerodinamiskā optimizācija – gan parastajām diska un riepas kombinācijām, gan tā sauktajiem aerodinamiskajiem riteņiem, kas ir pilnībā pārveidoti, lai panāktu vislabāko aerodinamisko efektu.

Gads kopš pirmās prezentācijas jeb MBUX turpina attīstīties

Pirms gada MBUX saviļņoja auto pasauli pirmajā prezentācijā Lasvegasā, jo piedāvāja jaudīgu datoru, augstas izšķirtspējas ekrānus un grafiku, pielāgojamu displeju, navigāciju ar paplašināto realitāti, programmatūru, kas spēj mācīties, un “Hey Mercedes” – atslēgvārdu runas vadībai. Šobrīd jaunā MBUX Interior Assist runas vadības funkcija spēj sniegt aizvien daudzveidīgākas tematiskas atbildes atbilstoši katrai valstij raksturīgajam saturam, atbild uz aizvien sarežģītākiem jautājumiem, vairs neapjūk, kad citi pasažieri sarunājas, un atbild tikai uz tā cilvēka komandām, kas pēdējo reizi teicis “Hey Mercedes”, lai aktivizētu sistēmu. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai, MBUX šobrīd atbalsta braucējus, vienkāršojot dažādas komforta un MBUX funkcijas, piemēram, darbojoties bezkontakta režīmā un funkcionējot gan saules gaismā, gan pilnīgā tumsā.

Intelligent Drive un citas funkcijas no S klases

Jaunā CLA kupeja aprīkota ar jaunāko braukšanas palīgsistēmu jeb vadītāja atbalstu, tādējādi nodrošinot augstāko aktīvās drošības līmeni šajā segmentā un izmantojot no S klases pārņemtas funkcijas. Pirmo reizi CLA dažās situācijās spēj braukt daļēji autonomi, tāpēc rūpīgi seko satiksmes situācijai. Uzlabotas kameras un radaru sistēmas ļauj redzēt līdz pat 500 metriem uz priekšu. CLA palīgfunkcijām izmanto arī karšu un navigācijas datus. Piemēram, DISTRONIC aktīvā distances ievērošanas palīgsistēma var nodrošināt atbalstu vadītājam saskaņā ar maršrutu un ērti pielāgot ātrumu, tuvojoties pagriezieniem, krustojumiem vai apļveida krustojumiem. Pieejama arī aktīvā ārkārtas apstāšanās palīgsistēma un aktīvā joslas maiņas palīgsistēma, kas spēj brīdināt vadītāju, izmantojot vibrācijas stūres ratā, ja auto nejauši izbrauc no savas joslas, kad ātrums ir robežās no 60 līdz 200 km/h. Ja automobilis šķērso nepārtraukto līniju, palīgsistēma spēj nogādāt to atpakaļ joslā, izmantojot vienpusēju bremzēšanu. Pārtrauktas līnijas gadījumā šāda iejaukšanās notiek tikai tad, ja pastāv draudi sadursmei ar transportlīdzekli, kas atrodas blakus joslā vai brauc pretī.

Foto: Daimler AG

Labsajūta braukšanas laikā

CLA kupeja ir papildināta ar ENERGIZING komforta vadību, kas savieno dažādas automobiļa komforta sistēmas – gaisa kondicionēšanas sistēmu, sēdekļu (sildītāja, ventilācijas, masāžas) funkcijas, apgaismojuma un mūzikas noskaņas, kā arī nodrošina īpašu labsajūtu. Personas fiziskā stāvokļa, piemēram, stresa līmeņa vai miega kvalitātes, uzraudzība ļauj optimizēt ieteikumu precizitāti, pateicoties “Mercedes-Benz vivoactive 3” viedpulkstenim vai citai saderīgai Garmin valkājamai viedierīcei. To mērķis ir panākt pasažieru labsajūtu un atslābināšanos pat sarežģītu vai monotonu braucienu laikā.

Foto: Daimler AG
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu